Yuva ağzından almadıysanız, büyük ihtimal ile döllenmiştirBugün bulduğum kraliçe karıncam Crematogaster döllenmiş midir acaba?
Strese sokmadan tüpün içerisinde karanlıkta kalsın yumurtlamasından veya kanat dökmesinden kraliçe olduğunu anlayabilirsin. İyi forumlar, (Kraliçe kanat dökmeyebilir,)Bugün bulduğum kraliçe karıncam Crematogaster döllenmiş midir acaba?
Yumurtlaması ile anlaşılmaz, yumurtalar döllenmemiş prens çıkaracak yumurtalarStrese sokmadan tüpün içerisinde karanlıkta kalsın yumurtlamasından veya kanat dökmesinden kraliçe olduğunu anlayabilirsin. İyi forumlar, (Kraliçe kanat dökmeyebilir,)
Prenses ise nasıl yumurta yapabilir? Haklısın ama kanat dökmesi durumunda kraliçe olarak kabul etmek bence daha muhtemel bir şey zaten uzun süreli gözlem yaparak prenses ise anlaşılabilir,Yumurtlaması ile anlaşılmaz, yumurtalar döllenmemiş prens çıkaracak yumurtalar
olabilir.Ayrıca nadiren kanat dökmüş ama döllenmemiş prensesler olabiliyor.
3 Gün oldu.Strese sokmadan tüpün içerisinde karanlıkta kalsın yumurtlamasından veya kanat dökmesinden kraliçe olduğunu anlayabilirsin. İyi forumlar, (Kraliçe kanat dökmeyebilir,)
Döllenmemiş prensesler partenogenez ile prens üretimi yapabilir.Prenses ise nasıl yumurta yapabilir? Haklısın ama kanat dökmesi durumunda kraliçe olarak kabul etmek bence daha muhtemel bir şey zaten uzun süreli gözlem yaparak prenses ise anlaşılabilir,
Konudan bağımsız değil mi?Döllenmemiş prensesler partenogenez ile prens üretimi yapabilir.
Aga ben de öyle sanıyordum fakat cidden kraliçelerin döllenmiş olup olmadığını kesin olarak anlamanın tek yolu ilk işçiyi beklemek sanırım.Kanat dökerse dedim,döllenmeden kanat döken türler varmış;yumurtlarsa dedim,arkadaşın da dediği gibi partenogenez ile prens üretebiliyorlar.Uzun lafın kısası ilk işçiyi beklemekten baska çare yok türe göre değişir tabi ama "karıncalar" genelinde kraliçenin döllenip döllenmediğini anlamak pek kolay değilKonudan bağımsız değil mi?
3 gün yumurtlaması için az bir süre3 Gün oldu.