Kraliçe doğaya uygun şartlar

akvaryumhane

Yumurta
Üye
Arkadaşlar 5 gün önce multi queen bir koloni yaptım şuanda ise 6 8 civarı yumurtası var bunları formicariuma bağlarken doğasına uygun bir şekilde toprağa aktararak yapmak istiyorum. Amacım koloni büyüdüğünde bahçeme bu koloniyi yerleştirip doğaya onları geri salmak. Bunu başarmak için karıncaların hangi toprak şartlarını sevdiğini bilmem lazım. Messor karıncaları hangi topraklarda daha iyi şartlarda yaşar?

samet_56

Yumurta
Üye
Arkadaşlar 5 gün önce multi queen bir koloni yaptım şuanda ise 6 8 civarı yumurtası var bunları formicariuma bağlarken doğasına uygun bir şekilde toprağa aktararak yapmak istiyorum. Amacım koloni büyüdüğünde bahçeme bu koloniyi yerleştirip doğaya onları geri salmak. Bunu başarmak için karıncaların hangi toprak şartlarını sevdiğini bilmem lazım. Messor karıncaları hangi topraklarda daha iyi şartlarda yaşar?
Yumuşak toprakları severler sert topraklar da kazı yapmaları imkansız değil ama biraz zor havalandırması iyi olan cinsteki topraklar ideal.

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Baktığınızın kolonileri doğaya salmamalısınız. Saldığınız bölgenin florasına ve faunasına zarar verirsiniz.

akvaryumhane

Yumurta
Üye
Saldığım bölgede zaten başka uçuş yapan kolonilerde vardı yani uçtuğu koloni bayadır takipte olduğum bir koloni. Bence sıkıntı olacağını sanmıyorum. Ama yinede araştıracağım.
Baktığınızın kolonileri doğaya salmamalısınız. Saldığınız bölgenin florasına ve faunasına zarar verirsiniz.

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Düşündüğünüzden daha çok zararlı. Evet kraliçeyi bulduğunuz yere koloniyi salmanız zararı bir nebze de olsa azaltabilir ancak hala önemli ölçüde tehlikeli.