Kralice cata ile ilgili

deimosdevil

Larva
Üye
Herkese iyi aksamlar oglen bu guzelligi buldum. Bir sure sonra geri saldim ( etrafta cok fazla mevcut suan) cataglyphis cinsiniz nodus oldugunu dusunuyorum.

Sormak istedigim, hem tur ve cins teyidi hem de 2 hafta kadar tatilde oldugumdan icinde cok az su olan bir test tutu hazirlayarak tupte besleme yapsam ve daha sonra outworld eklesem uygun olur mu ?

İnternette ve forumda hep iscili koloniler icin formilaryum hazirlanisi ile ilgili bilgiler var. İlk kralice ile nasil baslanir detay göremedim. Eger bu bir iki haftaligina tup icinde bakma isi olmaz ise bosu bosuna canlilari dogadan koparmak istemiyorum.

Simdiden yanitlariniz icin tesekkur ederim.

Ekli dosyalar

• P_20220620_201458_vHDR_Auto.jpg
    P_20220620_201458_vHDR_Auto.jpg
    13.4 KB · Görüntüleme: 3
  • P_20220620_201448_vHDR_Auto.jpg
    P_20220620_201448_vHDR_Auto.jpg
    13.8 KB · Görüntüleme: 3
  • P_20220620_201429_vHDR_Auto.jpg
    P_20220620_201429_vHDR_Auto.jpg
    13 KB · Görüntüleme: 3

efekan

Nanitik
Üye
Outworld tercih meselesi. Tüpte de bakabilirsiniz. Bu arada cinsi cataglyphis türü ise nodus gibi geldi ama pek emin değilim. Bir de İlk işçiye kadar beslemek gerekiyor. Yanınızda mı götüreceksiniz?

deimosdevil

Larva
Üye
Outworld tercih meselesi. Tüpte de bakabilirsiniz. Bu arada cinsi cataglyphis türü ise nodus gibi geldi ama pek emin değilim. Bir de İlk işçiye kadar beslemek gerekiyor. Yanınızda mı götüreceksiniz?
Suan Çeşme de yazliktayim 2-3 hafta burada olacagim. Sonrasinda İstanbula donecegim. İstanbulda outworl yapmak icin 20x20x30 bos bir akvaryumum ve elektrikli isitici pedlerim var. Sormak istedigim. 18mmlik cam tupte 3 hafta kadar beslesem sonra outworld eklesem canli icin sorun olur mu? Ayrica muhakkak isci eklemem gerekiyor mu ?

efekan

Nanitik
Üye
Suan Çeşme de yazliktayim 2-3 hafta burada olacagim. Sonrasinda İstanbula donecegim. İstanbulda outworl yapmak icin 20x20x30 bos bir akvaryumum ve elektrikli isitici pedlerim var. Sormak istedigim. 18mmlik cam tupte 3 hafta kadar beslesem sonra outworld eklesem canli icin sorun olur mu? Ayrica muhakkak isci eklemem gerekiyor mu ?
İşçi eklemek sizin tercihinize kalmış. Outworld ekleyebilirsiniz. Tüpte besleyebilirsiniz. Sonra outworld eklersiniz.

efekan

Nanitik
Üye
Aydinlatici yorumlariniz icin tesekkur ederim.
Pardon, biraz gereksiz yazdım. Boş değildim. Sonradan outworld eklemeniz stres yaratmaz aksine cataglyphis için daha iyi olur. Beslemeniz kolaylaşır. 3 hafta tüpte bakmakta bir sıkıntı yok. İsterseniz tüpü direkt outworldün içine koyun. Isıtıcı ped ile bakımını dah iyi yapabilirsiniz. Outworldün boyutu da bence uygun. İşçi eklemek ise sizin tercihinize kalmış. İşçiyi genellikle kabul ediyorlar. Söylediğim gibi elim boş değildi sadece biraz daha olsun aydınlatmak istedim ama olmadı. Neyse umarım bu bilgiler işinize yarar. Keyifli hobiler, iyi forumlar.🙂