Kraliçe bulmak

Bedirhancpr

Yumurta
Üye
Ben kraliçe bulamıyorum. Temin edebileceğim bir yer var mı?

AntWorld3456

Yumurta
Üye
Underground Ant World, Karıncam.com, KS Store ve Ant Store Turkey gibi siteler var ama şuan kraliçe satışı yapan underground ant world.

Bedirhancpr

Yumurta
Üye
Adana da yaşayan ve bana kraliçe verebilecek birisi varmı?Acaba.

exe

Yumurta
Üye
Hayvan kargolamak suç. Bence kendi bulmalı
Çok yanlış bir genelleme yaptığınızı düşünüyorum. İstilacı türler, türlerin korunması, hayvan refahı, halk sağlığı, ekosistem dengesi, vergi ve gümrük, CITES gibi uluslararası antlaşmalar bu konuda karar verilirken incelenen başlıklardan bazılarıdır. Karıncaların zaman zaman "istilacı tür" olarak adlandırılması nedeniyle satışına, ne yasal ne de yasak diyebiliriz.

Hayvanların satışı ve korunması ile ilgili incelemeniz gereken konular;

İlgili Yasalar

• 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu: Bu yasa, gıda güvenliği, veteriner hizmetleri, bitki sağlığı, hayvan sağlığı ve refahı ile ilgili düzenlemeleri içerir.
  • 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu: Su ürünleri ve sucul hayvanların ticareti ile ilgili düzenlemeler yapar.
  • 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu: Yaban hayvanlarının avlanması, ticareti ve doğadan toplanması ile ilgili düzenlemeleri kapsar.
  • 2872 Sayılı Çevre Kanunu: Çevrenin korunması ve doğal yaşam alanlarının sürdürülebilir kullanımı ile ilgili genel düzenlemeler içerir.
  • CITES (Nesli Tehlike Altında Olan Türlerin Ticareti Sözleşmesi): Nesli tehlike altında olan yabani hayvan ve bitki türlerinin uluslararası ticaretini düzenleyen bu sözleşme, Türkiye tarafından da uygulanır.
  • 4458 Sayılı Gümrük Kanunu: İthalat ve ihracat işlemleri ile ilgili düzenlemeleri kapsar.
  • 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun: Tüketici hakları ve güvenliği ile ilgili düzenlemeleri içerir.
  • 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu: Yasadışı ticaret, kaçakçılık ve bu tür faaliyetlerin önlenmesi ile ilgili düzenlemeleri içerir.

İlgili kurumlar

• Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü
  • Tarım ve Orman Bakanlığı
  • Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı
  • Sağlık Bakanlığı
  • Ticaret Bakanlığı
  • İçişleri Bakanlığı