Kraliçe bulma

halil123

Yumurta
Üye
Merhaba arkadaşlar. Evimin önünde çok büyük bir Messor barbarus kolonisi var. Bayağı büyük ve sağlıklı. Yağmura 1 hafta falan var. Yağmur gelene kadar her gün beslesem uçuş yaparlar mı?

ali3301

Yumurta
Üye
Çok büyük bir koloniyse yağmurdan sonra büyük ihtimalle kraliçe çıkarır zaten hava şartları uygunsa ama yine de beslemek istersen besleyebilirsin.

Moderatör tarafında düzenlendi:

halil123

Yumurta
Üye
Teşekkür ederim.

Koraykbl

Nanitik
Üye
Merhaba arkadaşlar. Evimin önünde çok büyük bir Messor barbarus kolonisi var. Bayağı büyük ve sağlıklı. Yağmura 1 hafta falan var. Yağmur gelene kadar her gün beslesem uçuş yaparlar mı?
Türkiye'de Messor barbarus kayıtlarda yok ve soruna gelirsek; beslemesen bile eğer uçuş yapacak kadar besin depolamışlarsa uçuş yaparlar. Ancak, protein takviyesi olarak un kurdu ile beslersen uçuş olasılığını artırırsın.

halil123

Yumurta
Üye
Teşekkür ederim.

pegasuZX

Yumurta
Üye
Türkiye'de Messor barbarus kayıtlarda yok ve soruna gelirsek, beslemesen bile eğer uçuş yapacak kadar besin depolamışlarsa uçuş yaparlar. Ancak, protein takviyesi olarak un kurdu ile beslersen uçuş olasılığını artırırsın.
Var, ben bile bir sürü gördüm.

Ecakar

Pupa
Yardımsever
Üye
Var, ben bile bir sürü gördüm.
Mirmekolog değilseniz lütfen rastgele tür sallamak yerine, bu işi profesyonel olarak yapanlara güvenip Türkiye'de M.barbarus olmadığını kabul edin. Her kırmızı kafalı karınca Barbarus değildir. Eğer yok eminim, Barbarus gördüm diyorsanız da birilerinin sizi ikna etmesini beklemek yerine, sağ üstteki arama kısmına "Barbarus" yazın ve daha önce yaşanılmış tartışmaları okuyup kendi kendinize ikna olun lütfen.

halil123

Yumurta
Üye
Tam bilmiyorum, messor olduğu kesin ve kafa tarafları kırmızı

pegasuZX

Yumurta
Üye
Mirmekolog değilseniz lütfen rastgele tür sallamak yerine, bu işi profesyonel olarak yapanlara güvenip Türkiye'de Barbarus olmasığını kabul edin. Her kırmızı kafalı karınca Barbarus değildir. Eğer yok eminim, Barbarus gördüm diyorsanız da birilerinin sizi ikna etmesini beklemek yerine, sağ üstteki arama kısmına "Barbarus" yazın ve daha önce yaşanılmış tartışmaları okuyup kendi kendinize ikna olun lütfen.
Barbaros Türkiye'de var. Tuğkan abi ve ekibin yaptığı uçuş takvimindede var.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Barbaros Türkiye'de var. Tuğkan abi ve ekibin yaptığı uçuş takvimindede var.
Uçuş takvimi için daha öncesinde defalarca kez uyarı yaptım şahsım adına. O takvim neredeyse tamamen zırva.
İkinci konuya gelirsek uzun yıllardır ülkemizin bir çok noktasında yapılan arazi çalışmalarına rağmen M.barbarus türünün TR sınırları içerisinde kaydı yapılamamıştır. Tuğkan abinin videolarından birinde Messor hesperius türünden de bahsediyor ama bu türün Türkiye'de bulunma olasılığı yok neredeyse. Çünkü sadece Kanarya Adalarında bulunuyorlar. Videolarında temel bilgilerden bahsediyor evet ama tür tespitlerinin doğruluğu fazlasıyla tartışılır. Bizde sizlerin burada en doğru bilgiyi bulmanızı hedefliyoruz çoğunlukla. Bu yüzden size bir bilgi sunulduğunda (burada dahi olsa) sorgulayınız. Dilerseniz bıraktığım linkteki konuyu da okuyabilirsiniz, M.barbarus türü hakkında bir nebze de olsa bilgi sahibi olabilirsiniz.