Kraliçe bulamıyorum

Poytar

Larva
Üye
Arkadaşlar merhaba. Ben ne yapsam da kraliçe bulamıyorum. Fazla kraliçe bulan biri bana 1-2 tane falan kraliçe karınca hediye eder mi? Tüp ile kargo parasını veririm.

Moderatör tarafında düzenlendi:

karıncagünüğü

Minör
Üye
Arkadaşlar merhaba. Ben ne yapsam da kraliçe bulamıyorum. Fazla kraliçe bulan biri bana 1-2 tane falan kraliçe karınca hediye eder mi? Tüp ile kargo parasını veririm.
Merhaba sıcaklığa dikkat ediyor musunuz?Ve elimde 16 tane kraliçe var.(Hepsi Yumurtalı)

maqemuya

Yumurta
Üye
Merhaba bu sorun bende de var sanırsam bulunduğum bölge ile alakalı olabilir. Bakmadığım dağ bayır park bahçe kalmadı sadece 1 adet camponotus kraliçesi denk geldi. O da 1 haftadır ne yumurtlama ne de farklı bişi yapıyor. Umarım bulabilirsin.

karıncagünüğü

Minör
Üye
Merhaba bu sorun bende de var sanırsam bulunduğum bölge ile alakalı olabilir. Bakmadığım dağ bayır park bahçe kalmadı sadece 1 adet camponotus kraliçesi denk geldi. O da 1 haftadır ne yumurtlama ne de farklı bişi yapıyor. Umarım bulabilirsin.
Merhaba oda sıcaklığı 20+ derece olması lazım.Veya kraliçeniz daha alışmamış veya stersste olabilir.1-2 günde bakıyorsanız yapmayın 5-6 günde bakın.Eğer bunları uygularsanız ve hala yumurtlamamışsa iyi döllenmemiş olabilir.

Poytar

Larva
Üye
Merhaba oda sıcaklığı 20+ derece olması lazım.Veya kraliçeniz daha alışmamış veya stersste olabilir.1-2 günde bakıyorsanız yapmayın 5-6 günde bakın.Eğer bunları uygularsanız ve hala yumurtlamamışsa iyi döllenmemiş olabilir.
Yazdığın için teşekkürler. Ne türler var? Daha fazla bulursan 2,3 tane hediye eder misin 😅.

karıncagünüğü

Minör
Üye
Yazdığın için teşekkürler. Ne türler var? Daha fazla bulursan 2,3 tane hediye eder misin 😅.
Uygun fiyata satmayı düşünüyorum elimde 1 tane crematogaster 16 tane messor ve tahminimce yarın 1-2 tane Componotus bulurum burda hava 26 derece olcak componotusların en sevdiği hava derecesi diye biliyorum.

Poytar

Larva
Üye
Uygun fiyata satmayı düşünüyorum elimde 1 tane crematogaster 16 tane messor ve tahminimce yarın 1-2 tane Componotus bulurum burda hava 26 derece olcak componotusların en sevdiği hava derecesi diye biliyorum.
Campo uçuşları ne zaman bitiyo bide ışık tuzağı 3 katta işe yarar mı sence

karıncagünüğü

Minör
Üye
Mesela suan balkonun ışığını açsam gelirler mi böceklerdir kraliçelerdir tahminince?
Türden türe değişir bazı türler gece bazıları gündüz uçuş yapar ama bildiğim kadarıyla yüksek voltu yüksek olması lazım binevi gündüz gibi göstermesi lazım ama denenebilir.

slmgoko

Nanitik
Üye
Fark ettiyseniz Ağustosta çekilmiş yani gece bile hava 20+ dereceyken ama deneyebilirsiniz.16-17+ dereceyse crematogaster bulabilirsiniz belki ben o derecelerde bulmuştum.
Bence evlerde kullanılan standart ampüller çok işe yaramaz ama bilmiyorum hiç yapmadım açıkçası, referans olması açısından paylaştım videoyu.

Bu sinek, sivrisinek falan toplamak için köy yerlerinde asmalı aparatlar olur bilirsiniz belki onlarda hep böyle mor ışıktı.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Işık türüyle uğraşmanıza gerek yok, etrafınız da bahçe varsa balkon lambasına da gelirler. Sıcak ve rüzgarsız bir akşam 20:00 - 22:00 sularında ışık açık kalsın ve zemini dikkatli gözlemleyin.

ToRNaDoo

Yumurta
Üye
ustam ücret olarak ne düşünüyorsun uygun bir fiyata anlaşırsak eğer almak isterim bir tane messor kraliçesi

maqemuya

Yumurta
Üye
Hocam tam olarak nereden buluyorsun bu kadar bugün dışarı çıktım sadece bulduğum 4 adet kanatlı kraliçe 4 adet prens bunlarda Componotus yani şansıma döllenmiş gelmiyor yaklaşıkta 2 haftadır her gün ne park ne bahçe ne sulak bir yer bakmadığım kalmadı :)