Arkadaşlar son 3 haftadır sadece 1 prenses buldum sabah akşam ormanda sokakta yürüyüş yapıyorum bir tane bile bulamadım nasıl bulabilirim?
İlk öncelikle havanın elverişli olması lazım. Yaşadığınız bölgede hangi cins veya türler var tespit etmeniz lazım. Bu karıncalar hangi dönemde uçuyor araştırmanız lazım yoksa her gün boşa çıkıp yürümüş olursunuz. Akşam uçuş yapan türler genellikle yapay ışıklara gelebiliyorlar. İsterseniz sokak lambalarının altına bakabilirsinizArkadaşlar son 3 haftadır sadece 1 prenses buldum sabah akşam ormanda sokakta yürüyüş yapıyorum bir tane bile bulamadım nasıl bulabilirim?
Genellikle tetramorium componotus ve messor uçuyor(şu ana kadar sadece bunlara denk geldim) geçen sene bu dönemlerde buluyordum geceleri tüm ışıkların altına bakiyorum ama hiç denk gelmedim sahillerde bu dönem çok çıkıyormuş hafta sonu aramaya gidicemİlk öncelikle havanın elverişli olması lazım. Yaşadığınız bölgede hangi cins veya türler var tespit etmeniz lazım. Bu karıncalar hangi dönemde uçuyor araştırmanız lazım yoksa her gün boşa çıkıp yürümüş olursunuz. Akşam uçuş yapan türler genellikle yapay ışıklara gelebiliyorlar. İsterseniz sokak lambalarının altına bakabilirsiniz
Ormanlara gitmenize gerek yok(formica falan aramıyorsanız). Akşam saat 10-11 arası bir sokak lambasının altına bakın illa bulacaksınızdır. Akşam örnek atabilirim, onlarca kraliçe oluyor altında güzel tür varsa alıyorum 1 tane falan.Genellikle tetramorium componotus ve messor uçuyor(şu ana kadar sadece bunlara denk geldim) geçen sene bu dönemlerde buluyordum geceleri tüm ışıkların altına bakiyorum ama hiç denk gelmedim sahillerde bu dönem çok çıkıyormuş hafta sonu aramaya gidicem
Bu akşam çıkıp gezicem mahallemiz biraz işlek olduğu için bulamiyoda olabilirim bu akşam baya bı sokak lambasının altına bakicam bulamazsam da satın alıcam. teşekkürlerOrmanlara gitmenize gerek yok formica fln aramıyorsanız, akşam 10-11 arası şiddetli bir sokak lambası varsa onun altına bakın (Daha şiddetli ışıklar oluyor bazı dükkanlarda kapalıyken) illa bulacaksınızdır akşam örnek atabilirim onlarca kraliçe oluyor altında güzel tür varsa alıyorum 1 tane fln. Orman yürüyüşüne gelelim Yağmur yağmadıkça gereksiz, yağmur sonrası gidin ve Düz ve uzun zamandır orada belli olan taşların altına bakın illa denk gelirsiniz
Dediğim gibi yere yakın ve şiddetli ışıklara bakın bende az sonra çıkacağım örnek lamba atarımBu akşam çıkıp gezicem mahallemiz biraz işlek olduğu için bulamiyoda olabilirim bu akşam baya bı sokak lambasının altına bakicam bulamazsam da satın alıcam. teşekkürler
TeşekkürlerDediğim gibi yere yakın ve şiddetli ışıklara bakın bende az sonra çıkacağım örnek lamba atarım
Çıktım gezdim gene yokDediğim gibi yere yakın ve şiddetli ışıklara bakın bende az sonra çıkacağım örnek lamba atarım
Birde böcek ilaçlama aracı geçiyor nerdeyse her akşam bı etkisi olurmuDediğim gibi yere yakın ve şiddetli ışıklara bakın bende az sonra çıkacağım örnek lamba atarım
Hangi şehirde ariyosunuzEkli dosyayı görüntüle 28573Ekli dosyayı görüntüle 28574
Bu tarz ışık altında oluyor baya 5 dk bakabildim, 2 tane yürüyordu
Akşam üstü dışarı çık mahalle paralarının kaldırımlarında gezArkadaşlar son 3 haftadır sadece 1 prenses buldum sabah akşam ormanda sokakta yürüyüş yapıyorum bir tane bile bulamadım nasıl bulabilirim?
30dk dir bunu yapıyorum bı sunucu yokAkşam üstü dışarı çık mahalle paralarının kaldırımlarında gez
MersinHangi şehirde ariyosunuz
Bulamadım yapcak bişey yokMersin
Düğünde otururken buldum 6 7 gibi çık parkların çimle buluştuğu yerlere bak hantal oluyolarArkadaşlar son 3 haftadır sadece 1 prenses buldum sabah akşam ormanda sokakta yürüyüş yapıyorum bir tane bile bulamadım nasıl bulabilirim?
Knk sabah akşam geziyorum her köşeye bakıyorum bi tane yok İstanbul'da vericek varsa gelip alabilirimDüğünde otururken buldum 6 7 gibi çık parkların çimle buluştuğu yerlere bak hantal oluyolar
Deniyecegim teşekkürlerNasıl desem bilemiyorum, kumar gibi düşün. Her zaman para kaybediyorsun, ve en son hiç beklemediğin bir anda hazırlıksız yakalanıyorsun ve kaybediyorsun (eğer benim gibi tedbirli isen kazanırsın her zaman). Kraliçe arama... Cebine bir iki enjektör koy ucunda pamukla beraber, örnek: ben yazın "her gün" park sokak cadde fark etmeksizin her gün 4-5 saat dolaşırdım İstanbul'da, böyle devam ettim aylarca. Ve en sonunda vazgeçtim aramaktan. Markete giderken bir baktım yerde kraliçe, hemen çıkarttım cebimden enjektörü ve yakaladım kraliçeyi. Ben hep böyle buldum kraliçeleri, sen onlara gitme bırak, onlar sana geleceklerdir zaten, şu an 4 farklı cins kolonim var. Tecrübe konuşuyor burada.