Merhabalar. Bugün okul bahçesinde toplam 20-30 tane kraliçe karınca gördüm, muhtemelen Messor. Çoğunu bazı kişiler ezmişti, ben ise 2 tanesini kurtardım. Sizce en başta ne yapabilirim?
Hocam klasik tüp setup'ı yapıp üstüne cover yapın, sonra maksimum haftada 1 2 kere bakacağınız şekilde bir yere koyun. Titreşim olmasın.Merhabalar. Bugün okul bahçesinde toplam 20-30 tane kraliçe karınca gördüm, muhtemelen Messor. Çoğunu bazı kişiler ezmişti, ben ise 2 tanesini kurtardım. Sizce en başta ne yapabilirim?
yemek vermeyeyimmi? ve kaç hafta bakmayayım?Hocam klasik tüp setup'ı yapıp üstüne cover yapın, sonra maksimum haftada 1 2 kere bakacağınız şekilde bir yere koyun. Titreşim olmasın.
Yemek vermeyin, işçisi çıkana kadar haftada 1 2 kere fazla titretmeden bakın. İşçisi çıkana kadar fazla strese girer.yemek vermeyeyimmi? ve kaç hafta bakmayayım?
Bir şey soracağım.Yemek vermeyin, işçisi çıkana kadar haftada 1 2 kere fazla titretmeden bakın. İşçisi çıkana kadar fazla strese girer.
Claustral türlerin dişi alateleri uçuştan önce iyice beslenir buda 1-2 ay beslenmeye ihtiyaç duymamasına sebep olur yani ölmez.Bir şey soracağım.
Bir arkadaşımın 2 Messor kolonisi var, gayet de büyümüş. Ona sormuştum, “Kaç hafta sürer ilk işçinin çıkması?” Bana aşağı yukarı 1 ay dedi. Ben 1-2 hafta içerisinde işçi çıkar diye düşünüyordum. 3-4 hafta beslemezsem ölmez mi?
Hocam şimdi şöyle, bazı cinsler dediğiniz gibi besleme gerektiriyor ama bazı cinsler gerektirmiyor. Messor da gerektirmeyen cinsler arasında. Sebebi yüzeysel olarak kendi kanatlarını yiyor ve besin depolamış oluyor denilebilir. İşçiniz 1-2 hafta içinde çıkamaz, arkadaşınızın dediği gibi sıcaklık nem gibi koşullara bağlı olarak 1-1.5 ay içinde çıkar.Bir şey soracağım.
Bir arkadaşımın 2 Messor kolonisi var, gayet de büyümüş. Ona sormuştum, “Kaç hafta sürer ilk işçinin çıkması?” Bana aşağı yukarı 1 ay dedi. Ben 1-2 hafta içerisinde işçi çıkar diye düşünüyordum. 3-4 hafta beslemezsem ölmez mi?
Messor olduğuna eminim diye düşünüyorum. İsterseniz bu gönderiye fotoğraf atayım.Claustral türlerin dişi alateleri uçuştan önce iyice beslenir buda 1-2 ay beslenmeye ihtiyaç duymamasına sebep olur yani ölmez.
Bide muhtemelen dediğiniz için soruyorum messor olduğuna emin misiniz başka cinslerin bakımı değişebilir emin değilseniz konu açıp öğrenmenizi öneririm.
Yani hocam, diyorsunuz ki: 1 ay kadar, yani ilk işçi çıkana kadar, hiçbir besin vermeyeceğim.Hocam şimdi şöyle, bazı cinsler dediğiniz gibi besleme gerektiriyor ama bazı cinsler gerektirmiyor. Messor da gerektirmeyen cinsler arasında. Sebebi yüzeysel olarak kendi kanatlarını yiyor ve besin depolamış oluyor denilebilir. İşçiniz 1-2 hafta içinde çıkamaz, arkadaşınızın dediği gibi sıcaklık nem gibi koşullara bağlı olarak 1-1.5 ay içinde çıkar.
Evet hocam, öyle diyorum. Bi fotoğraf atarsanız tam olarak konuşuruz.Yani hocam, diyorsunuz ki: 1 ay kadar, yani ilk işçi çıkana kadar, hiçbir besin vermeyeceğim.
Evet Messor cinsi, dediğimiz gibi eğer çok telaşlıysanız ne kadar az bakarsanız o kadar iyi. Beslemeye vs. hiç gerek yok, MAKSİMUM haftada 2 kez açıp bakın.Bir önceki kolonim sebebini bilmediğim bir şekilde öldüğü için cidden korkuyorum bu durumlarda. Kusura bakmayın.Ekli dosyayı görüntüle 69996
Teşekkür ederim.Evet Messor cinsi, dediğimiz gibi eğer çok telaşlıysanız ne kadar az bakarsanız o kadar iyi. Beslemeye vs. hiç gerek yok, MAKSİMUM haftada 2 kez açıp bakın.