Kraliçe Arayışı

Fuzuli

Yumurta
Üye
Kocaelide yaşamama rağmen Kütahyaya ailemi ziyarete geldim. Burda bahçemizin bakımını gerçekleştirirken dört beş yerde çiftleşmeye hazırlanan koloniler gördüm. Hepsi çok güzeldi fakat tüpüm yoktu ve ne yapmam gerektiğini bilmiyordum. Hemşire tanıdığımız deney tüpü konusunda yardımcı olacak ben yinede şırıngadan bir sistem yapacağım fakat siz karınca konusunda bilgin olan arkadaşlardan ricam yardımcı olmanız. Tuğkan abinin videolarını izledim ama dün gördüğüm koloni çimlere tırmanmış ve uçuşa hazırlanıyordu. Uçuşu tam olarak nasıl yapıyorlar, açık havada uçtuklarında gözden kayboluyorlar ve tekrar bulması zor tekrar yuvadaki yeni kanatlılara bakıyorum. Böyle yoğun, hareketli ve kanatlı bir yuva gördüğüm zaman izlemem gereken adımları anlatır mısınız ?

Öneri: Kocaeli soğuk ve devamlı yağış aldığından yuvalarda çiftleşme görememiştim fakat burada Kütahya/ Merkez de bir köy bahçesinde neredeyse adım başı bir koloni, kaldırdığım taş başı değişik karınca ve böcek türleri mevcut. Kraliçe arayan çok sıcak bir günde bahçe tarzı yerlere gitsin.

Bahadur

Yumurta
Üye
Uçuşu gördükden sonra 15-20 dk bekle sonra o bölge ve civarlarında aramaya çık mutlaka kanatsız şekilde (bazen kanatlı şekilde) etrafta koşan ve yuva kazan kraliçeler görürsün onlar 95% döllenmiştir onları ala bilirisin.

Whoisbeyzaa

Yumurta
Üye
Kolonilerin içinde ya da yakınında gördüğün kanatlı karıncalar çok fazlaysa büyük ihtimalle prenses ve prenslerdir prensler zaten daha küçük olur onları ayırt edersin. Olay kraliçe bulmak değil zaten döllenmiş kraliçe bulmak onu anlamanın bir kaç yolu var Tuğkan abi detaylı anlatmıştı eski videolarında onlara tekrar bir gözat derim.Yoğun hareketli ,kanatlı (bu kanatlılar prenses ve prensler)bir yuva görürsen ve içinde kraliçe varsa alma onu kraliçe giderse o koloni fazla dayanamaz.Döllenmiş kraliçeler yuvaların fazla yakınında olmaz diye biliyorum yol kenarlarında falan gezerler genellikle yuva bulmak için.(ben de hobiye yeni başladım yanlışım veya eksiğim varsa kusura bakmayın , böyle bir durumda beni de bilgilendirirseniz çok sevinirim)

Unicornik

Yumurta
Üye
Yerdeki kanatsız hallerine odaklan .
Mümkün olduğu süre Dışarıda dur.
Yoğun bir bolgedeysen mutlaka oturduğun yerde bile önüne düşer.
Etrafında asfalt benzeri yollar varsa daha kolay yada çimenlik filan olmayan toprak yerlerde bulman daha kolay olur.
Oglen sıcakta pek denk gelmeyebilir sabah yada akşam serinliginde şansın artabilir.
İyi hobiler