Kocaelide yaşamama rağmen Kütahyaya ailemi ziyarete geldim. Burda bahçemizin bakımını gerçekleştirirken dört beş yerde çiftleşmeye hazırlanan koloniler gördüm. Hepsi çok güzeldi fakat tüpüm yoktu ve ne yapmam gerektiğini bilmiyordum. Hemşire tanıdığımız deney tüpü konusunda yardımcı olacak ben yinede şırıngadan bir sistem yapacağım fakat siz karınca konusunda bilgin olan arkadaşlardan ricam yardımcı olmanız. Tuğkan abinin videolarını izledim ama dün gördüğüm koloni çimlere tırmanmış ve uçuşa hazırlanıyordu. Uçuşu tam olarak nasıl yapıyorlar, açık havada uçtuklarında gözden kayboluyorlar ve tekrar bulması zor tekrar yuvadaki yeni kanatlılara bakıyorum. Böyle yoğun, hareketli ve kanatlı bir yuva gördüğüm zaman izlemem gereken adımları anlatır mısınız ?
Öneri: Kocaeli soğuk ve devamlı yağış aldığından yuvalarda çiftleşme görememiştim fakat burada Kütahya/ Merkez de bir köy bahçesinde neredeyse adım başı bir koloni, kaldırdığım taş başı değişik karınca ve böcek türleri mevcut. Kraliçe arayan çok sıcak bir günde bahçe tarzı yerlere gitsin.
Öneri: Kocaeli soğuk ve devamlı yağış aldığından yuvalarda çiftleşme görememiştim fakat burada Kütahya/ Merkez de bir köy bahçesinde neredeyse adım başı bir koloni, kaldırdığım taş başı değişik karınca ve böcek türleri mevcut. Kraliçe arayan çok sıcak bir günde bahçe tarzı yerlere gitsin.