Aynı koloniden aldıysanız, hayır. Eğer farklı kolonilerden aldıysanız ve cinsleri aynıysa(prensin cinsini göremiyorum çünkü pek) çiftleşebilirler. Gözlemleyin onları. Çiftleşme olduğunu görünce prensi alın. Ek olarak bulduğunuz kraliçenin alt cinsi Tanaemyrmex. Üstteki arkadaş yazmadığı için ek yapmak istedim.Peki bunlar çiftleşir mı?
Elimde 2 componotus var biri kraliçe biride prenses 3 tanede prens var çiftleştiririm diye ve üçü ayrı koloni ama onlarda componotus hepsini bir araya koysam strese girerler mi ?Aynı koloniden aldıysanız, hayır. Eğer farklı kolonilerden aldıysanız ve cinsleri aynıysa(prensin cinsini göremiyorum çünkü pek) çiftleşebilirler. Gözlemleyin onları. Çiftleşme olduğunu görünce prensi alın. Ek olarak bulduğunuz kraliçenin alt cinsi Tanaemyrmex. Üstteki arkadaş yazmadığı için ek yapmak istdim.
Teker teker denicem hangisiyle çiftleşirseHepsini birden koymayın bence. 1 erkekle çiftleşmesi bile yeterli aslında ama fazladan erkekle çiftleşmesini istiyorsanız birinciyle çiftleştiğini görünce onu çıkartıp diğerini koyun. Sonra da aynı işlemi diğer prense yaparsınız.
Bugün onu bulurken hava kaç dereceydi acaba. camponotuslar için tam başlamadı uçuş zamanı da ondan sordum.Teker teker denicem hangisiyle çiftleşirse
Yarın adana 28 derece gösteriyor campo uçuşu olmaması imkansız.keşke muğla'da da öyle bir gün olsa şuan anca 22ye çıkıyo😅1 hafta önce adanada campnotus buldum 2 tane türünün ligniperda olduğunu düşünüyorum bir videoda görmüştüm yuva biçimi ve işçileri bire bir videodakilere uyuyor haftayada havalar ısınıyorum sanırım campo uçuşu olabilir.
Yarın adana 28 derece gösteriyor campo uçuşu olmaması imkansız.keşke muğla'da da öyle bir gün olsa şuan anca 22ye çıkıyo😅