Mesajıma cevap verebilir misiniz?Bu yanlış bir bilgidir. Kozayı larvalar örerler.
Life Cycle | Harvard Forest
harvardforest.fas.harvard.edu
Geçen de Camponotus kraliçesi olan arkadaşın pupalardan bir tanesinin koza örmediğine şahit olduk. Bu durum daha örmedikleri için mi böyle?Yeme durumu falan olduğunu sanmıyorum. Yakın tarihte pupa evresine geçtikleri için koza örmemişler daha. Kozayı da larvalar örüyor üstte söylendiği gibi.
Hangi mesajınıza hocam? Şimdi gördüm kusura bakmayın, ilgileniyorum.Mesajıma cevap verebilir misiniz?
Daha örmediği için de olabilir hiç örmeyecek de olabilirler. Bazen kozasız da olabiliyorlar. Sebebini bilmiyorum.Geçen de Camponotus kraliçesi olan arkadaşın pupalardan bir tanesinin koza örmediğine şahit olduk. Bu durum daha örmedikleri için mi böyle?
Anladım, teşekkür ederim.Daha örmediği için de olabilir hiç örmeyecek de olabilirler. Bazen kozasız da olabiliyorlar. Sebebini bilmiyorum.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
Ama burada pupalar çok beyaz, yeni pupa olmuşlar gibi. Onun için öyle bir yorum yaptım. Kararmış olsalardı bunu söylemek zordu.
Yanlış bilgi için özür dilerim. 👍Kozayı larva değil kraliçe örüyor. Onların kozasını daha örmemiş.
Pupalar larvalar gibi hareketli olmadıkları için pupa evresinde bir daha koza örebileceklerini düşünmüyorum.Geçen de Camponotus kraliçesi olan arkadaşın pupalardan bir tanesinin koza örmediğine şahit olduk. Bu durum daha örmedikleri için mi böyle?
Bence o zaman bu durumu çok daha sık yaşamalıydık, papanın koza örmemesini daha sık görebilmeliydik eğer pamuğa yakınlık ile ilgili olsaydı.Pupalar larvalar gibi hareketli olmadıkları için pupa evresinde bir daha koza örebileceklerini düşünmüyorum.
Kaynağın güvenilirliğini bilmiyorum fakat aşağıda referanslar kısmında makale linki verilmiş. Ücretli olduğu için inceleme imkanım olmadı henüz.
Burada bahsedilen ihtimallerden birine göre larvanın koza örebilmesi için kalıntılara (muhtemelen doğada bunu kum/toprak gibi malzemelerle yapıyorlardır) bulanmış olması gerekiyor. Tüpün içerisinde de sanırım bunu kum yoksa pamuk ile yapıyorlar. Bu durumda "pamuğa uzak kalan larvalar koza öremiyor" çıkarımını yapabiliriz.![]()
Formica Pupae: Cocoons or Not?
Tipping over rocks can lead to interesting discoveries. On a recent trip to western New York, I tipped over a rock. I found a colony of ants in the Formica fusca group. (They looked silvery, so pos…wildaboutants.com
Bence o zaman bu durumu çok daha sık yaşamalıydık, papanın koza örmemesini daha sık görebilmeliydik eğer pamuğa yakınlık ile ilgili olsaydı.
O zaman burada kalıntı diye bahsettiğim kısımda belki de dışkılar bile koza örmeye yarıyor olabilir veya kraliçenin pamuğu ufak parçalar halinde larvaların yanına taşıması da kozasız pupa görülmesi ihtimalini azaltıyor olabilir.Larvanın koza örebilmesi için kalıntılara (muhtemelen doğada bunu kum/toprak gibi malzemelerle yapıyorlardır) bulanmış olması gerekiyor.
Hmm evet, bu mantıklı.O zaman burada kalıntı diye bahsettiğim kısımda belki de dışkılar bile koza örmeye yarıyor olabilir veya kraliçenin pamuğu ufak parçalar halinde larvaların yanına taşıması da kozasız pupa görülmesi ihtimalini azaltıyor olabilir.