aga dün kraliçem için ormanda koza arıyordum. taşın birini bi kaldırdım. tek koloniden bu kadar çıktı. sen düşün doğada ki kolonilerin ne kadar aktif ve güçlü olduğunu.Reis sen ne planlıyon karınca ordusu felan mi yav
Bütün pupaları almayın kolonilerden, biraz bırakınaga dün kraliçem için ormanda koza arıyordum. taşın birini bi kaldırdım. tek koloniden bu kadar çıktı. sen düşün doğada ki kolonilerin ne kadar aktif ve güçlü olduğunu.
yok hepsini almadım zaten. alabildiğim kadarını aldım. sonra tekrar kendilerini toparlasınlar diye bir parça çiğ tavuk bıraktım. değiş tokuş yapmış olduk yaniBütün pupaları almayın kolonilerden, biraz bırakın
Haha güzel olmuş hocam o zaman , Banada Baya Koza lazım formica için bulamıyorum, 40 civarı koza için yumurtalı Festai düşünürmüsünüz takas?, veya 2 tane için sizin parazitik koloninizyok hepsini almadım zaten. alabildiğim kadarını aldım. sonra tekrar kendilerini toparlasınlar diye bir parça çiğ tavuk bıraktım. değiş tokuş yapmış olduk yani
Aslında yaptığınız şey çok sağlıklı olmayabilir benimde 3 tane Formica kralicem vardı birisinin kanatlarını yemeye başladılar ve en sonunda kraliçeyi öldürdüler şu an diğer 2 koloniyi öz işçileri ile bakıyorum yeni yumurtalarda aldık şöyle 1 ay sonra 20 işçiye ulaşırım diye düşünüyorum .youtubede bununla alakalı bir video vardı adam bu şekilde başarılı oldu belki sende kısa vadeli başarılı olabilirsin ama uzun vadeli başarı sağlayamaya bilirsin haberin olsunFormica, al sana pupa.
Ekli dosyayı görüntüle 28906Ekli dosyayı görüntüle 28907
hocam bu sanguinea kraliçesi sizce yunanistanı kaç saatte fetih eder.
Parazitik bir kraliçe fotoğraftaki, pupaya ihtiyacı var ölüyorlar yoksaAslında yaptığınız şey çok sağlıklı olmayabilir benimde 3 tane Formica kralicem vardı birisinin kanatlarını yemeye başladılar ve en sonunda kraliçeyi öldürdüler şu an diğer 2 koloniyi öz işçileri ile bakıyorum yeni yumurtalarda aldık şöyle 1 ay sonra 20 işçiye ulaşırım diye düşünüyorum .youtubede bununla alakalı bir video vardı adam bu şekilde başarılı oldu belki sende kısa vadeli başarılı olabilirsin ama uzun vadeli başarı sağlayamaya bilirsin haberin olsun
Ben Formica rufibarbis diye görmüştüm fakat değilmiş bendekiler Formica rufibarbis ölen kraliçenin yumurta ve pupalarini diğer kraliçeye aktarmıştım benimsemisti arkadaşta öyle birşey yapiyor zannettimParazitik bir kraliçe fotoğraftaki, pupaya ihtiyacı var ölüyorlar yoksa
aslında, rufibarbis kolonime ekledim kozasız pupaları. umarım sizin dediğiniz gibi olmaz. 2 tane rufibarbis kraliçesine yaklaşık 10 ar tane ekledim. umarım bir sorun oluşmaz. pupalar bulduğum farklı bir koloni ve farklı bir türden. pupalar çıktıktan sonra onları da belki günlüğe eklerim.Ben Formica rufibarbis diye görmüştüm fakat değilmiş bendekiler Formica rufibarbis ölen kraliçenin yumurta ve pupalarini diğer kraliçeye aktarmıştım benimsemisti arkadaşta öyle birşey yapiyor zannettim
Farklı bir tür ise kraliçe ölmesi muhtemel ama formicalar kendi aralarında barışçıl bir tür benim 15 iscili kolonim kraliçesi öldü bende işçisi olmayan bir kraliçeye işçileri aktardım kraliçe ilk aşamada 10 tanesi oldu 5 tanesi kraliceye alıştı ve pupalarida sağlıklı bir şekilde büyüttüler şu an da 2 tanesi pupadan çıktı ve sıfır kavga onun için türü aynı ise birşey olmaz ama farklı ise sıkıntı çıkabiliraslında, rufibarbis kolonime ekledim kozasız pupaları. umarım sizin dediğiniz gibi olmaz. 2 tane rufibarbis kraliçesine yaklaşık 10 ar tane ekledim. umarım bir sorun oluşmaz. pupalar bulduğum farklı bir koloni ve farklı bir türden. pupalar çıktıktan sonra onları da belki günlüğe eklerim.
Birde paraziti formicalar zaten rufibarbis gibi parazitik olmayan türlerin işçileri ile birlikte çalışırlar bence sıkıntı çıkmazFarklı bir tür ise kraliçe ölmesi muhtemel ama formicalar kendi aralarında barışçıl bir tür benim 15 iscili kolonim kraliçesi öldü bende işçisi olmayan bir kraliçeye işçileri aktardım kraliçe ilk aşamada 10 tanesi oldu 5 tanesi kraliceye alıştı ve pupalarida sağlıklı bir şekilde büyüttüler şu an da 2 tanesi pupadan çıktı ve sıfır kavga onun için türü aynı ise birşey olmaz ama farklı ise sıkıntı çıkabilir
tamamdır teşekkürler.Birde paraziti formicalar zaten rufibarbis gibi parazitik olmayan türlerin işçileri ile birlikte çalışırlar bence sıkıntı çıkmaz
Formica turlerine başka koloniden gelen kozalari verebiliyomuyuzHaha güzel olmuş hocam o zaman , Banada Baya Koza lazım formica için bulamıyorum, 40 civarı koza için yumurtalı Festai düşünürmüsünüz takas?, veya 2 tane için sizin parazitik koloniniz
Evet ( kabul ederse )Formica turlerine başka koloniden gelen kozalari verebiliyomuyuz
serviformica olan çoğu koloni kabul ediyor anladığım kadarıyla. fakat fotoğrafını attığım tür köle yapıcı bir tür. serviformica türlerinin çoğunu köle yapabiliyor bu yüzden korkmadan bu kadar koza attım.Formica turlerine başka koloniden gelen kozalari verebiliyomuyuz