Korkuyorum

anakin

Pupa
Üye
Okuyan herkese merhaba. Bildiğiz gibi prafilimde ve kendimi tanıtırken böceklerden korktuğumdan bahsetmiştim. Bu hobiyle birlikte korkumdan kurtulacağımı düşünüyordum ama galiba yanılmışım. Son zamanlar böceklere olan korkum daha da körüklenmiş gibi geliyor. Bu saatte yazmamın sebebi de bu zaten, uyuyamıyorum. Bu akşam yanı başıma düşen tartara benzeri bir böcek yüzünden. Aklımdan çıkmıyor, sanki her yer başka böceklerle dolu gibi (abartı gelebilir ama zamanında bu korkuya sahip olanlar anlayacaktır). Bu korkuyla baş etmem için ne önersiniz, özellikle aramızdaki korkusu olan ve bunu yenenlerin yorumları benim için çok önemli.

matildaeliz

Minör
Üye
Dostum selam, OCD/OKB'ye sahip olabilirsin böceklerle alakalı ama tamamen tahminden ibaret. Durumunun en iyi halini bir psikiyatriste giderek çözebilirsin. Her insanın bir korkusu var bu doğal sadece hayat kaliteni etkileyecek düzeydeyse ve istemsiz şekilde aklına gelip seni rahatsız edip duruyorsa ve bunu durduramıyorsan bir doktora görün derim.

anakin

Pupa
Üye
Dostum selam, OCD/OKB'ye sahip olabilirsin böceklerle alakalı ama tamamen tahminden ibaret. Durumunun en iyi halini bir psikiyatriste giderek çözebilirsin. Her insanın bir korkusu var bu doğal sadece hayat kaliteni etkileyecek düzeydeyse ve istemsiz şekilde aklına gelip seni rahatsız edip duruyorsa ve bunu durduramıyorsan bir doktora görün derim.
Neyse ki henüz o derecede değil, ben bir süre daha böceklerle temasımı dengeli bir şekilde arttırarak çözmeye çalışacağım. Un kurtlarımın böcek evresine geçmesi bana bu konuda yardımcı olabilir belki, sağ olun değerli yorumunuz için.

WradSX

Replete
Üye
Psikolojik bir yardım alabilirsiniz hocam, gördüğünüz böcekleri öldürmeyin, atmayın, bağırmayın(bağırmanız hiç bir işe yaramaz). Böceklerin üstüne gidin, yavaş yavaş dokunmaya başlayın. Hamam böceği sizi öldüremez değil mi? Öncelikle böceklerin size hiç bir şey yapamayacağı konusunda kendinize güvenin. Yine devam ederse psikolojik yardım alabilirsiniz.

anakin

Pupa
Üye
Psikolojik bir yardım alabilirsiniz hocam, gördüğünüz böcekleri öldürmeyin, atmayın, bağırmayın(bağırmanız hiç bir işe yaramaz). Böceklerin üstüne gidin, yavaş yavaş dokunmaya başlayın. Hamam böceği sizi öldüremez değil mi? Öncelikle böceklerin size hiç bir şey yapamayacağı konusunda kendinize güvenin. Yine devam ederse psikolojik yardım alabilirsiniz.
Sağ olun öyle yapacağım.

araneae_macro

Pupa
Üye
Şöyle düşünün.Birde karşı tarafın gözünden olaya bakın.Bir böceğin veya örümceğin kim bilir kaç katısınız ve onlardan çok daha üstün bir organizmasınız.Muhtemelen bizi görünce hepsi dehşete kapılıyor.Aslında korkan taraf biz değiliz.Size zarar veremezler.Yerinizde olsaydım yavaş yavaş elime almaya çalışırdım.Bir süre sonra otomatiğe bağlıyorsunuz zaten.Emin olun aşarsınız bu korkuyu.Eğer çok ciddi bir korkunuz var ise profesyonel destek almanızı tavsiye ederim.