Köpek mamasını verebilir miyim?

TREmir

Yumurta
Üye
merhaba elimde kuru köpek maması var bunları karıncaya versem sorun olur mu? Eğer olmaz ise mamayı normal mi yoksa ıslatarak mı vermeliyim?

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Vermemelisiniz, canlı yem dışında sağlanabilecek her türlü "düzenli" verilen besin zararlıdır.

waynhen

Pupa
Üye
Vermemelisiniz, canlı yem dışında sağlanabilecek her türlü "düzenli" verilen besin zararlıdır.
Bazı kolonilerde görmüştüm kedi ve köpek maması verildiğini belli bı süre o şekilde beslemişti sorun göremedim.Tabii uzun vadede ne olur orasını bilemiyorum.

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Bazı kolonilerde görmüştüm kedi ve köpek maması verildiğini belli bı süre o şekilde beslemişti sorun göremedim.Tabii uzun vadede ne olur orasını bilemiyorum.
Düzenli diye özellikle belirtmiştim. Doğada evet karıncalarda her zaman böceklerle, canlı yemlerle beslenmiyor. Bazen onlarda buldukları şeyleri tüketiyorlar elbette ancak düzenli maruziyet çöküşü başlatır. Karıncalar saydığınız mamaların içeriğindeki her şeyi sindiremezler bu da fizyolojik yorgunluğa sebep olur. Uzun vaadede kolonide hantallık ve ölümler başlar.

waynhen

Pupa
Üye
Düzenli diye özellikle belirtmiştim. Doğada evet karıncalarda her zaman böceklerle, canlı yemlerle beslenmiyor. Bazen onlarda buldukları şeyleri tüketiyorlar elbette ancak düzenli maruziyet çöküşü başlatır. Karıncalar saydığınız mamaların içeriğindeki her şeyi sindiremezler bu da fizyolojik yorgunluğa sebep olur. Uzun vaadede kolonide hantallık ve ölümler başlar
Hee anladım.Dikkat etmemişim düzenli yazdığınıza pardon.Teşekkürler aydınlattığınız içinde.🙃