Konya’da benim bulduğum cinsleri sayayım size;Konyada yaşayanlar konyada hangi türler var?
Teşekkür ederim hangi ilçe acabaKonya’da benim bulduğum cinsleri sayayım size;
1)Messor
2)Lasius
3)Cataglyphis
4)Tetramorium
5)Tapinoma
6)Camponotus
7)Carabera
8)Myrmica
9)Strumigenys
10)Crematogaster
11)Solenopsis
12)Formica
13)Aphaenogaster
Bunların içinde Camponotus, Formica, Messor, Cataglyphis ve Crematogasterdan farklı türler buldum. Mesela Crematogaster Lorteti ve Crematogaster cf. Auberti yada Cataglyphis cf. Nodus ve C. cf. Aenescens gibi.
Meram.Teşekkür ederim hangi ilçe acaba
Hocam selamlar bende meramdayim tam olarak nerede bulabilirimMeram.
Türkiye de yaşayan bütün türler genel olarak var ben son 1 haftadır site içerisinde Sürekli olarak; lasius, tetramorium, formica camponotus crematogaster kraliçeleri buldumKonyada yaşayanlar konyada hangi türler var?
Bu türleri Eylül Ekim ayları arasında bulabilir miyiz bende MeramdayımKonya’da benim bulduğum cinsleri sayayım size;
1)Messor
2)Lasius
3)Cataglyphis
4)Tetramorium
5)Tapinoma
6)Camponotus
7)Carabera
8)Myrmica
9)Strumigenys
10)Crematogaster
11)Solenopsis
12)Formica
13)Aphaenogaster
Bunların içinde componotus, Formica, Messor, Cataglyphis ve Crematogasterdan farklı türler buldum. Mesela Crematogaster Lorteti ve Crematogaster cf. Auberti yada Cataglyphis cf. Nodus ve C. cf. Aenescens gibi.
Cataglyphis türü çok yoğun şekilde her yerde var ve messor, tetramorium, componotus, aphaenogaster, lasius, myrimica, formica gibi türlere rastladım. selçukluda'yım. Meram'da cataglyphis türü çok yaygın.Konyada yaşayanlar konyada hangi türler var?
Bu aylarda messor uçuşları başladı solenopsisler yavaş yavaş başlıyor crematogaster loreti uçuyor ve birkaç hafta içerisinde diğer crematogaster türleride uçuş yapacak.Bu türleri Eylül Ekim ayları arasında bulabilir miyiz bende Meramdayım