Konya saat 3 civarı kraliçe

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

aliitheant

Yumurta
Üye
Konya'da saat 3 civarında bir taşın altından böyle bir koloni buldum. Birazını alıp evde bakmak istedim nem sıcaklık besin ihtiyaçları ve türü nedir?

Ekli dosyalar

• resim_2024-08-30_231727686.png
    resim_2024-08-30_231727686.png
    287.9 KB · Görüntüleme: 59
Moderatör tarafında düzenlendi:

ATHENA

Minör
Üye
Konya'da saat 3 civarında bir taşın altından böyle bir koloni buldum. Birazını alıp evde bakmak istedim nem sıcaklık besin ihtiyaçları ve türü nedir?
Almışken hepsini al öbürleri ölücek zaten, ve koloni patlatmayı bırakın artık sonra uçuş yok, kraliçe bulamıyoruz diyorsunuz.

aliitheant

Yumurta
Üye
Almışken hepsini al öbürleri ölücek zaten, ve koloni patlatmayı bırakın artık sonra uçuş yok, kraliçe bulamıyoruz diyorsunuz.
keşif yapmayı seviyorum bütün koloniyi almasam bile geride yumurta ve kraliçe kalsa bile öldüğünü bilmiyordum. Şu ana kadar 2 koloni aldım 1. bu 2. de messor zaten bir dahakine daha dikkatli olurum. 👍🏿

ATHENA

Minör
Üye
keşif yapmayı seviyorum bütün koloniyi almasam bile geride yumurta ve kraliçe kalsa bile öldüğünü bilmiyordum şu ana kadar 2 koloni aldım 1. bu 2. de messor zaten bir dahakine daha dikkatlice olurum 👍🏿
Git bak aldığın yerlere ölmeyenleri ve yumurtaları vs. Topla. Stresten çoğu ölür.

aliitheant

Yumurta
Üye
Hocam keşke koloniyi patlatmasaydınız. Stres olup ölme riski var.
şu ana kadar bütün koloninin öldüğünü bilmiyordum diğer kaldırdığım taşların altından çıkan kolonileri ellemedim Bir kaç gün sonra yine toprağın içinden yaşamaya devam ettiler. Sanırım koloniden Bir parça kopardığım için olabilir.

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Daha cinsini, bakımını, ihtiyaçlarını WC yapmanın çok yanlış olduğunu düşünüyorum.

yusufff01

Pupa
Üye
Yanlış görmüyorsam pheidole kolonisi.

1.Geri de kalan koloni ölür diyen arkadaşlara katılmıyorum,bu cins genellikle çoklu kraliçe sistemine sahip olduğundan geri de kalan koloni nüfusunu hızlı bir şekilde toparlayacaktır,ayrıca stres olmaları da bir şeyi değiştirmiyor.Doğa da her koloni neredeyse hergün stres yaşıyor ve bununla boğuşuyor zaten.

2.Aldığınız karıncalar da işçi sayısının az,larva pupa sayısının ise çok fazla olduğunu görüyorum.Koloninin larvaların ve pupaların bakımını üstlenecek yeterli işçisi olmadığından muhtemelen çoğu çürür,gelişemez.Eğer yapabilirseniz aldığınız koloniye yumurtaların 4/3'nü geri iade edin,daha az yumurtayla koloni ihtiyacı olan enerjiyi ve senkronizasyon yeteneğini hızlı bir şekilde geri kazanır.

Bu tip cinsler doğaya hızlı adapte olmasıyla bilinirler.Büyük türlerin aksine bir kaç yumurta ve kraliçe almak doğaya ve koloniye zarar vermez kaldıkları yerden devam ederler.Ayrıca(türden türe değişiyor olabilir) bu cins zaten yuva içi çiftleşme ile kraliçe bireylerini koloni de arttırıp,koloni yeterli büyüklüğe ulaştığında ise tomurcuklanma dediğimiz olayı gerçekleştirirler ve koloniyi bölünüp iki farklı koloni haline gelirler.Yani bu arkadaşımız almamış olsaydı bile muhtemelen bir gün zaten kendileri bölüneceklerdi.İyi hobiler.

ATHENA

Minör
Üye
anlamadım yani wcden koloni alırsak çoğunlukla ölüyor mu diyorsun?
Stres olurlar, yumurtaları yiyebilir. Sadece kraliçe alırsanız kraliçe yumurtalarla ilgilenmeyebilir. İşçiler stresten ölür. Koloni gelişimi yavaşlar ve adapte olmayabilirler önermeme sebebimiz sonra uçuş yok, kraliçe bulamıyoruz vs. Diyorsunuz böyle yaparsanız bulabileceğiniz 10 kraliçe 6-7 ye düşer eğer aldığınız koloni büyük ise belki hiç olmaz o çevrede sadece o koloni uçuş yapıyordur belki...

yusufff01

Pupa
Üye
Doğada her koloni stresle boğuşuyor olsa bile kraliçe ve işçileri hiçbir canlı oradan oraya taşımıyor.
Yanlış düşünüyorsun,hobiciler deneme-yanılma yöntemiyle bilgi edinirler.Pek çok deneme yanılma sonucu şunu söyleyebilirim ki bu grup karıncaların insan müdahalesiyle kolayca yok olmayacak kadar(ilaçlama vb hariç) üst düzey bir hayatta kalma kapasitesi vardır.Patlattığı koloniyi 5 grup koloniye bölse bile çoğu hayatta kalacaktır.Yine de bu durum türden türe değişim gösterebilir.

Ek olarak stres faktörü doğada sıkça bulunan bir durumdur zaten.Buna doğal afetler,iklim koşullarının anlık değişim volatilitesi ve diğer canlıların saldırısını dahil edebiliriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...