Hocam keşke koloniyi patlatmasaydınız. Stres olup ölme riski var.konya da saat 3 civarında bir taşın altından böyle bir koloni buldum. Birazını alıp evde bakmak istedim nem sıcaklık besin ihtiyaçları ve türü nedir?
Almışken hepsini al öbürleri ölücek zaten, ve koloni patlatmayı bırakın artık sonra uçuş yok, kraliçe bulamıyoruz diyorsunuz.Konya'da saat 3 civarında bir taşın altından böyle bir koloni buldum. Birazını alıp evde bakmak istedim nem sıcaklık besin ihtiyaçları ve türü nedir?
hocacıhan tarafları.Efendim Konya'nın neresindesiniz acaba
keşif yapmayı seviyorum bütün koloniyi almasam bile geride yumurta ve kraliçe kalsa bile öldüğünü bilmiyordum. Şu ana kadar 2 koloni aldım 1. bu 2. de messor zaten bir dahakine daha dikkatli olurum. 👍🏿Almışken hepsini al öbürleri ölücek zaten, ve koloni patlatmayı bırakın artık sonra uçuş yok, kraliçe bulamıyoruz diyorsunuz.
Git bak aldığın yerlere ölmeyenleri ve yumurtaları vs. Topla. Stresten çoğu ölür.keşif yapmayı seviyorum bütün koloniyi almasam bile geride yumurta ve kraliçe kalsa bile öldüğünü bilmiyordum şu ana kadar 2 koloni aldım 1. bu 2. de messor zaten bir dahakine daha dikkatlice olurum 👍🏿
şu ana kadar bütün koloninin öldüğünü bilmiyordum diğer kaldırdığım taşların altından çıkan kolonileri ellemedim Bir kaç gün sonra yine toprağın içinden yaşamaya devam ettiler. Sanırım koloniden Bir parça kopardığım için olabilir.Hocam keşke koloniyi patlatmasaydınız. Stres olup ölme riski var.
tekrar gittiğimde bakarım.Git bak aldığın yerlere ölmeyenleri ve yumurtaları vs. Topla. Stresten çoğu ölür.
Öyle zaten çoğu ölür genelde ama ölmeyen adapte olan cins ve türler var.Daha cinsini, bakımını, ihtiyaçlarını WC yapmanın çok yanlış olduğunu düşünüyorum.
anlamadım yani wcden koloni alırsak çoğunlukla ölüyor mu diyorsun?Daha cinsini, bakımını, ihtiyaçlarını WC yapmanın çok yanlış olduğunu düşünüyorum.
Hayır, öyle demiyorum.anlamadım yani wcden koloni alırsak çoğunlukla ölüyor mu diyorsun?
Stres olurlar, yumurtaları yiyebilir. Sadece kraliçe alırsanız kraliçe yumurtalarla ilgilenmeyebilir. İşçiler stresten ölür. Koloni gelişimi yavaşlar ve adapte olmayabilirler önermeme sebebimiz sonra uçuş yok, kraliçe bulamıyoruz vs. Diyorsunuz böyle yaparsanız bulabileceğiniz 10 kraliçe 6-7 ye düşer eğer aldığınız koloni büyük ise belki hiç olmaz o çevrede sadece o koloni uçuş yapıyordur belki...anlamadım yani wcden koloni alırsak çoğunlukla ölüyor mu diyorsun?
Doğada her koloni stresle boğuşuyor olsa bile kraliçe ve işçileri hiçbir canlı tarafından oradan oraya taşınmıyor.Yanlış görmüyorsam pheidole kolonisi.
1.Doğa da her koloni neredeyse hergün stres yaşıyor ve bununla boğuşuyor zaten.
Yanlış düşünüyorsun,hobiciler deneme-yanılma yöntemiyle bilgi edinirler.Pek çok deneme yanılma sonucu şunu söyleyebilirim ki bu grup karıncaların insan müdahalesiyle kolayca yok olmayacak kadar(ilaçlama vb hariç) üst düzey bir hayatta kalma kapasitesi vardır.Patlattığı koloniyi 5 grup koloniye bölse bile çoğu hayatta kalacaktır.Yine de bu durum türden türe değişim gösterebilir.Doğada her koloni stresle boğuşuyor olsa bile kraliçe ve işçileri hiçbir canlı oradan oraya taşımıyor.