Koloniyi Işığa Alıştırmak

RüzgarDeveci07

Nanitik
Üye
KOLONİ HAKKINDA BİLGİLER
ışığa alıştırdığım koloni Componotus Aetihops olduğunu düşündüğüm kolay kolay rahatsız olmayan daha 1-2 hafta önce işçi çıkaran bir koloni.

1.AŞAMA
cover olmadan dolapta 1 hafta kadar bekletim düşündüğüm gibi yumurta atımı yavaşladı.
2.AŞAMA
Üstü kapalı ışık azda olsa girecek bir şekilde bir kurulum yaptım 2-3 gün böyle tutum.

TECRÜBELERİM
Transfer zorluğu yem kabul etmeme yumurta yeme pupa yeme vb. bir çok kötü yanı var zaten bu hobinin eğlencesine ve şov amaçlı yaptığım bir deney tavsiyem koloninizin fazladan bölmeli formicaryum veya tüp çoğaltıcısı var ise ve aşırı stres yapmayan bir türde yaparsanız uzun vadeli olur.
Umarım yardımcı olmuştur sorunuz olursa seve seve yardımcı olurum.

16656878292677223987353439706242.jpg
Rehbere eklemek konusunda kararsız kaldım eğer uygunsa rehbere eklermisiniz. @hasany @el4nce

Kadircıkla

Larva
Üye
Zamanında bende Messor Orientalis kolonimde yapmıştım bunu ve majör sayısında ciddi artış olmuştu ve yukarıda bahsedilen hiçbir sorunla karşılaşmadım transfer olayını ısı ve titreşimle çözmüştüm kötü bir etkiyle karşılaşmadım hatta faydası oldu diyebilirim kısacası

RüzgarDeveci07

Nanitik
Üye
Bendede olmadı zaten olabilecek ihtimaller onlar ek olarak ışığa alıştığında daha hızlı gelişiyor bence çünkü bir daha kolay kolay stres olmuyor yani bende böyle oldu