Koloniye sinek verdim ölüyordu

Thetiss

Yumurta
Üye
Arkadaşlar, elimde bir Messor kolonisi var. Tohumla ilgilenmedikleri için bunlara sosis, yumurta vs. veriyordum. Sonra, binadan bulduğum bir tane sineği vermeyi düşündüm. Çünkü kurtum falan yok, canlı yem denemek istedim. Kraliçe yaklaştı ve bir bayılıyormuş gibi oldu. Ben de hemen sineği geri aldım. Bir sıkıntı olur mu? Bir de, neyle besleyebilirim, bilgi verebilir misiniz?

umutdn

Yumurta
Üye
Karınca koloninde kaç işçi var ona göre yorum yapabilirim.

umutdn

Yumurta
Üye
Şuan yemezler tüm yumurtalar çıkınca denersen yerler diye düşünüyorum.

mimases

Larva
Üye
Kraliçenizin davranışından bağımsız olarak,

Başka bir arkadaşın açtığı konuda da belirttiğim gibi; dışarıdan verilen canlı yemler(sinek, böcek vb) hastalık, veya zehir taşıma ihtimaline karşın büyük risktir.

Arkadaşlar genel olarak un kurdu yetiştirme işi çoğu kişiye sıkıntılı geliyor, anlıyorum. Ancak sağlıklı bir koloni kurmak istiyorsanız, bu hobi için neredeyse vazgeçilmez.

58aka

Media
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
İlk işçiler tohumları kıramaz kırıp vermeyi deniyebilirisiniz .Dışarıdan aldığınız böcekler mite,parazit veya hastalıklı olabilir vermeyiniz. Şekerli su ve kuruyemişleri deniyebilirsiniz.

akvaryumhane

Replete
Üye
Kraliçenizin davranışından bağımsız olarak,

Başka bir arkadaşın açtığı konuda da belirttiğim gibi; dışarıdan verilen canlı yemler(sinek, böcek vb) hastalık, veya zehir taşıma ihtimaline karşın büyük risktir.

Arkadaşlar genel olarak un kurdu yetiştirme işi çoğu kişiye sıkıntılı geliyor, anlıyorum. Ancak sağlıklı bir koloni kurmak istiyorsanız, bu hobi için neredeyse vazgeçilmez.
Hocam kurutulmuş un kurdunu versek yerlermi? Elimde var balıklarım için kullanıyorumda.

cosmos

Pupa
Üye
Hocam kurutulmuş un kurdunu versek yerlermi? Elimde var balıklarım için kullanıyorumda.
Hayır kurutulmuş un kurdu olmaz çünkü karıncalar içindeki sıvı ile besleniyorlar ve larvalarıni besliyorlar kurutulmuş un kurdunun içi kuruduğu ve sadece dış iskeleti kaldığı için uygun değil dondurulmuş un kurdu verin

DuruKoç_1

Larva
Üye
Hayır kurutulmuş un kurdu olmaz çünkü karıncalar içindeki sıvı ile besleniyorlar ve larvalarıni besliyorlar kurutulmuş un kurdunun içi kuruduğu ve sadece dış iskeleti kaldığı için uygun değil dondurulmuş un kurdu verin
Hocam şöyle yapsak, un kurtlarını dondurucuya atsak kullanmamız gerektiğinde 1-2 tane alıp atsak koloninin içine. Döner gibi.

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye

samet_56

Intercaste
Yardımsever
Üye
Arkadaşlar, elimde bir Messor kolonisi var. Tohumla ilgilenmedikleri için bunlara sosis, yumurta vs. veriyordum. Sonra, binadan bulduğum bir tane sineği vermeyi düşündüm. Çünkü kurtum falan yok, canlı yem denemek istedim. Kraliçe yaklaştı ve bir bayılıyormuş gibi oldu. Ben de hemen sineği geri aldım. Bir sıkıntı olur mu? Bir de, neyle besleyebilirim, bilgi verebilir misiniz?
Canlı yem vermek için henüz erken,10 işçiye ulaşıldığında çok küçük bir parça bölünmüş kurt verebilirsiniz,tohum olarak ak darı ya da benzeri sert tohumlar önermiyorum.Onun yerine eğer varsa ayçekirdeğinden ufak bir parça verebilirsiniz,hem işçiler nanitik olacağı için işlemeleri daha kolay olur hem de çok besleyicidir.

CanMertCengiz

Yumurta
Üye
Konudan alakasız olarak bir şey sormak istiyorum. Acaba işçileri olan bir koloniye tohum yerine mısır versek uygunmudur? Mısırdan kastetiğim patlamış olmayan mısır.