Koloniye neler oluyor?

AvcBahadir

Larva
Üye
Arkadaşlar merhabalar,

Nisan ayının başında aldığım Messor Barbarus kraliçesi ilk haftasında 4 işçi karınca çıkarttı ve gayet hızlı şekilde ilerliyordu. Ne olduysa son 2 haftadır herhangi bir ilerleme göremiyorum kolonide.
Ayrıca resimde görüldüğü üzere koloninin outworldüne kuş yemi aldım ama maalesef hiçbir şekilde bu tohumlarla ilgilenmediler. Outworldde ayrıca şekerli su koydum en azından belki onunla ilgilenirler diye bir kere kraliçenin outworlde çıkıp içmesi dışında onun da hiçbir ilgi gördüğünü görmedim açıkçası. Bunun da çok garipsedim kraliçe outworlde çıkıp içti ve geri girdi.
Koloninin rolantiye girmesi ve verdiğim tohumları kabul etmemesi bir soru işareti uyandırıyor bende..
Neler yapmalıyım önerilere açığım.

Dipnot: Durdukları bölge sürekli kullanılan bir oda ve sıcaklık hep 22-25 derece arasında seyrediyor. Sıcaklık ile alakalı veya nem ile bir alakalı bir problemi yok koloninin.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2025-04-24 at 22.26.31 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2025-04-24 at 22.26.31 (1).jpeg
    19.9 KB · Görüntüleme: 32
  • WhatsApp Image 2025-04-24 at 22.26.31.jpeg
    WhatsApp Image 2025-04-24 at 22.26.31.jpeg
    21.5 KB · Görüntüleme: 32

samet_56

Intercaste
Yardımsever
Üye
Koloni de yumurta var mı? ( Larva veya pupadan bahsetmiyorum yumurtadan bahsediyorum)

BahadirSarp

Majör
Üye
Arkadaşlar merhabalar,

Nisan ayının başında aldığım Messor Barbarus kraliçesi ilk haftasında 4 işçi karınca çıkarttı ve gayet hızlı şekilde ilerliyordu. Ne olduysa son 2 haftadır herhangi bir ilerleme göremiyorum kolonide.
Ayrıca resimde görüldüğü üzere koloninin outworldüne kuş yemi aldım ama maalesef hiçbir şekilde bu tohumlarla ilgilenmediler. Outworldde ayrıca şekerli su koydum en azından belki onunla ilgilenirler diye bir kere kraliçenin outworlde çıkıp içmesi dışında onun da hiçbir ilgi gördüğünü görmedim açıkçası. Bunun da çok garipsedim kraliçe outworlde çıkıp içti ve geri girdi.
Koloninin rolantiye girmesi ve verdiğim tohumları kabul etmemesi bir soru işareti uyandırıyor bende..
Neler yapmalıyım önerilere açığım.

Dipnot: Durdukları bölge sürekli kullanılan bir oda ve sıcaklık hep 22-25 derece arasında seyrediyor. Sıcaklık ile alakalı veya nem ile bir alakalı bir problemi yok koloninin.
Sıcaklığı arttırın 28 29 dereceler iyi olur birde barbarus olduğuna emin misiniz?

samet_56

Intercaste
Yardımsever
Üye
Messor barbarus Türkiye kayıtlarında bulunmuyor, arkadaş yanlış yönlendirilmiş ama çok mühim değil.

AvcBahadir

Larva
Üye
Sıcaklığı arttırın 28 29 dereceler iyi olur birde barbarus olduğuna emin misiniz?
Evet eminim. Almanya'da yaşıyorum buradaki meşhur AntStore isimli mağazadan aldım kraliçeyi.

Tuğkan abinin videosunda oda sıcaklığı yeterli diye görmüştüm yetersiz mi kalıyor oda sıcaklığı?

Messor barbarus Türkiye kayıtlarında bulunmuyor, arkadaş yanlış yönlendirilmiş ama çok mühim değil.
Türkiye'de değilim ayrıca satın aldım arkadaşım yanlış yönlendirme yok

Koloni de yumurta var mı? ( Larva veya pupadan bahsetmiyorum yumurtadan bahsediyorum)
Larva pupa ve yumurta hepsi var. Daha dün yumurtladığına tanık oldum

samet_56

Intercaste
Yardımsever
Üye
Koloninizde bir sorun yok, afedersiniz yurt dışında yaşamadığınızı varsayarak söylemiş bulundum.

AvcBahadir

Larva
Üye
Bu durumda ben kuruntu yapıyorum sanırım ama ciddi manada hiç bir yiyecek ile adam akıllı ilginemediler. 2 haftadan fazladır outworldde tohum var hiç yaklaşmıyorlar sebebi ne olabilir ne yapmalıyım?

samet_56

Intercaste
Yardımsever
Üye
Bu durumda ben kuruntu yapıyorum sanırım ama ciddi manada hiç bir yiyecek ile adam akıllı ilginemediler. 2 haftadan fazladır outworldde tohum var hiç yaklaşmıyorlar sebebi ne olabilir ne yapmalıyım?
Sebebi henüz çok az işçiye sahip oluşunuz, ekip gücünüz çok az şuanlık. Tohumları kırıp tüpün içine koyun ve outworldu bir süreliğine kaldırın. İşçi sayısı arttığında geri bağlarsınız.

AvcBahadir

Larva
Üye
Tamam yardımlar için teşekkürler hepinize tohumları kırarak tüpün içine koyacağım. Outworldü de bir süreliğine kaldıracağım umarım ilgilenirler :) zamanla update vereceğim

Mamii

Pupa
Üye
Acaba verdiğiniz besini büyük parçalar halindemi veriyorsunuz? Daha küçük parçalar halinde verirseniz ilgilenebilirler.

SıslYahya

Pupa
Üye

AvcBahadir

Larva
Üye
Öyle yaparsanız daha iyi olur ayrıca un kurdu gibi şeylerde küçük parçalarda verin.
Un kurdu verdim ve ilgilenir gibi oldular sonra bıraktılar hatamın nerede olduğunu anladım benim acemiliğimmiş tamamen içim rahatladı. Bundan sonra bu şekilde besleyeceğim

AvcBahadir

Larva
Üye
Update: Tohumları çekiçle baya kırdım küçğk parçalara ayırıp verdim direkt kabul ettiler koloni hareketli ve yeni işçisini çıkarttı. 3 karınca nursing yaparken diğer ikisi besin ve kraliçe besleme ile uğraşıyor şu an her şey tıkırında gibi gözüküyor. Yorumlar için herkese çok teşekkürler