Kolonimin kraliçesi öldü

arda_bayram554

Yumurta
Üye
Arkadaşlar merhaba bugün tetramorium kolonimin kraliçesinin öldüğünü gördüm bir tetramorium kolonim daha var kraliçesi ölen koloniden bir işçi diğer koloniye attım antenlarini ıssırmaya başladılar yüksek ihtimal kabul etmiyecekler ölen kraliçenin kolonisi ne yapmam lazım cevaplarsanız sevinirim.

BeyDiesT

Nanitik
Üye
elinde fazla kraliçe varsa ölen tarafa koyabilirsin. Kabul etmeme ihtimalleri var. Başka bir seçenek ise ölen tarafın yumurtalarını diğer koloniye aktarmak. Tabi seçim senin

yusufff01

Pupa
Üye
Ben öyle durumlarda kraliçesiz kalan ve kraliçeli olan iki koloniyi de buz dolabına atıyordum ama ölüm riski var.Eğer denemek istersen en fazla 1 2 dakika falan beklet başlarında dur ölecek gibi olduklarında dolaptan çıkarıp iki koloniyi kendilerine gelmeden zaman kaybetmeden birleştir.Ben bunu yaparak bir çok koloni kurtardım hepsi de %80 başarılı oldu. Ama dediğim gibi riskli bir uygulama bir kaç karıncadan fire vermeyi bir kaç ölümü gözealabiliyorsan deneyebilirsin iyi hobiler.

ömerr

Nanitik
Üye
Ben öyle durumlarda kraliçesiz kalan ve kraliçeli olan iki koloniyi de buz dolabına atıyordum ama ölüm riski var.Eğer denemek istersen en fazla 1 2 dakika falan beklet başlarında dur ölecek gibi olduklarında dolaptan çıkarıp iki koloniyi kendilerine gelmeden zaman kaybetmeden birleştir.Ben bunu yaparak bir çok koloni kurtardım hepsi de %80 başarılı oldu. Ama dediğim gibi riskli bir uygulama bir kaç karıncadan fire vermeyi bir kaç ölümü gözealabiliyorsan deneyebilirsin iyi hobiler.
Messorlarda başarılı oldunuz mu acaba?

yusufff01

Pupa
Üye
Messorlarda başarılı oldunuz mu acaba?
Messorlar da denemedim bu yıl ilk kez messor kolonisi kuruyorum ama beslediğim diğer tüm cinsler de başarı yakaladım.Tapinoma,lasius,pheidole,tetramorium... tamamı iyi sonuçlandı messorlarda da aynı başarıyı verir mi bilemiyorum büyük tür olduğu için.