Kolonimin durumu hakkında ne yapmalıyım?

Emirant

Pupa
Üye
Yaklaşık 60-70 işçili Messor kolonim anlık gitmem sonucu 17’ye kadar düştü. Şu an ilgileniyorum, işçi sayısı 3-5 arttı fakat önceden formikaryumda oldukları için hâlâ oradalar ve outworld’e çıkmıyorlar. Yani sadece kuş yemi ve pamuktan su emiyorlar. Yumurtalar sayılabilecek kadar az ve çok küçük pupalar var. Ne yapmalıyım?

SasuKe1

Majör
Üye
Yaklaşık 60-70 işçili Messor kolonim anlık gitmem sonucu 17’ye kadar düştü. Şu an ilgileniyorum, işçi sayısı 3-5 arttı fakat önceden formikaryumda oldukları için hâlâ oradalar ve outworld’e çıkmıyorlar. Yani sadece kuş yemi ve pamuktan su emiyorlar. Yumurtalar sayılabilecek kadar az ve çok küçük pupalar var. Ne yapmalıyım?
Resim atabilir misiniz? Ek olarak tavsiyem de kış uykusuna yatırın.

emre9293

Replete
Üye
İhtiyaç duyduklarında outworld'e her halükarda çıkarlar. İşçi sayısı düştüğü için formikaryumda çok boş yer kaldıysa daha küçük bir yere transfer etmenizi öneriyorum.
Onun dışında hocalarıma katılıyorum bolca besin verip diyapoza sokarsanız diyapozdan çıktıklarında hızlı toparlarlar.

Emirant

Pupa
Üye
Tamamdır teşekkürler. Şimdi tekrar un kurdu vereceğim bu sefer yuva ağzına bırakırım kabullenirlerse besin takviyeleri sonrası kış uykusuna yatırırım.

Emirant

Pupa
Üye
Güncelleme; besin takviyesini kabul etmediler hocam un kurdunu geri atmışlar yani en son içeri alınan besin ölen karıncalardan önce aldıkları kuş yemleriydi daha bitmemişler ama yaklaşık 3 aydır kuş tohumuyla besleniyorlar.

armagankaya

Nanitik
Üye
Güncelleme; besin takviyesini kabul etmediler hocam un kurdunu geri atmışlar yani en son içeri alınan besin ölen karıncalardan önce aldıkları kuş yemleriydi daha bitmemişler ama yaklaşık 3 aydır kuş tohumuyla besleniyorlar.
Valla hocam, ilk defa böyle bir şey duyuyorum. Yine de aralıklı zamanlarla un kurdu takviyesi yapmaya devam edin, belki zamanla alışırlar.