Kolonimde transfer sorunu

umuTuna

Larva
Üye
Merhaba 20 işçilik camponotus sanctus kolonim var. Tüpteki su bittiği için fotoğraftaki gibi bir düzenek kurdum ve yanına nemli bir tüp ekledim. Fakat kendilerine geçmeye niyetli değiller. Işık tutsam kendi kendilerine yolumu bulurlar mı? Veya iiki tüpü de karşılıklı koymam mı gerekiyor?

Ekli dosyalar

• IMG_2575.jpeg
    IMG_2575.jpeg
    32.1 KB · Görüntüleme: 26
  • image.jpg
    image.jpg
    59.2 KB · Görüntüleme: 25
  • image.jpg
    image.jpg
    42 KB · Görüntüleme: 25

ali8181

Media
Üye
İki tüpü ağız ağıza ver koloninin olduğu tüpü iyice sars yeni tüpe dökülsünler, yumurtalları varsa ucu ıslak çöp şişle yumurtaları alıp yeni tüpe koy.

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Geçmelerini istediğiniz yeri karartıp eski tüpe ışık vurun. Transfer bazen günler alabiliyor, sabırlı olup beklemek gerek.

umuTuna

Larva
Üye
İki tüpü ağız ağıza ver koloninin olduğu tüpü iyice sars yeni tüpe dökülsünler, yumurtalları varsa ucu ıslak çöp şişle yumurtaları alıp yeni tüpe koy.
Yapılabilir ama şu anki kurulumda pek mümkün değil çünkü hem beslenme alanına hem de diğer tüpte işçiler var

ali8181

Media
Üye
Yapılabilir ama şu anki kurulumda pek mümkün değil çünkü hem beslenme alanına hem de diğer tüpte işçiler var
He yeni gördüm düzeneği, hiç birşey yapmasan bile durdukları tüp tamamen kuruduğunda yeni tüpe geçerler birşey yapmana gerek yok.