Kolonimde sorun var

Kwon_26

Yumurta
Üye
Merhaba yaklaşık 30 işçili camponotus kolonimdeki işçiler tek tek ölüyor, sebebini de bilmiyorum. Suları var şekerli su ve un kurdunu düzenli olarak veriyorum. Yeni formikaryum ve outworlde geçtikten sonra ölümler başladı, nedeni nedir ne yapmalıyım? Ölen işçilerin antenleri ölmeden yamuklaşıyordu zemine falan takılıyorlardı ne yapmalıyım?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Merhaba yaklaşık 30 işçili campo kolonimdeki işçiler tek tek ölüyor sebebınıde bilmiyorum suları var şekerli su ve un kurdunu düzenli olarak veriyorum yeni formikaryum ve outworlde geçtikten sonra ölümler başladı nedeni nedir ne yapmalıyım ölen işçilerin antenlerı ölmeden yamuklaşıyordu zemine falan takılıyorlardı ne yapmalıyım?
Nem yetmiyor olabilir, işçiler yeni yuvaya geçince stres yapmış olabilir, verdiğiniz un kurtlarında parazit ya da başka bir hastalık olabilir, şekerli suya yapışıp kurtulmaya çalışırken bitkin düşüyor olabilirler, mite olabilir. Bu faktörler varmı yok bir gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Bence formikaryumda nem yetersiz geldiği için ölüyorlar ama yinede siz kontrol edin.

İsmail96

Larva
Üye
Merhaba yaklaşık 30 işçili campo kolonimdeki işçiler tek tek ölüyor sebebınıde bilmiyorum suları var şekerli su ve un kurdunu düzenli olarak veriyorum yeni formikaryum ve outworlde geçtikten sonra ölümler başladı nedeni nedir ne yapmalıyım ölen işçilerin antenlerı ölmeden yamuklaşıyordu zemine falan takılıyorlardı ne yapmalıyım?
Formikaryuma transfer gerçekleştirmeden önce en az bir gün kablolu termometre ile ısı ve nem ölçmeniz lazım, ölçtünüz mü?

Kwon_26

Yumurta
Üye
Moderatör tarafında düzenlendi: