Kolonim yok oluyor

Synoidd

Yumurta
Üye
1 aydır düzenli olarak beslediğim kolonim (componotus sanctus) güzel bi ilerleme kaydetti 13-15 işçiye kadar çıktı şuanda sadece bir tane işçisi kaldı.

Bu süre içerisinde yaptığım şeyler;
-Şekerli Su
-Ballı Su (Ballı su sonrası 4-5 işçimi kaybetmiştim gün geçtikçe birer birer azalmaya hepsi baygınlık geçirmeye (yerde ters bir şekilde yatıp bekleme ama tepkimelere cevap verebilecek şekilde bir yatış) sonrasında da ölmeye başladılar.
- Un kurdu veriyorum düzenli olarak parçalayarak 2 parçaya bölerek veriyorum.

(şekerli suyu veya ballı suyu gerçekten çok koymama rağmen minicik bir su birikintisi olarak damla olarak bile bıraksam boğulmaya başladılar)

Nerde yanlış yapıyorum inanın bilmiyorum

Yardımlarınızı bekliyorum ne yapmalıyım?

Cihan__

Asker
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Balın içinde kimyasal varsa karıncalara zararı olabilir dikkatli olun, eğer minik tanelerde bile boğuluyorlarsa kulakçığın pamuklu kısmıni şekerli suya batırın ve tüpe koyun ordan içsinler, tüpte küf vb. Şeyler varsa transfer edin,verdiğiniz kurtlarda parazit olabilir dikkatli olun

Ecakar

Pupa
Yardımsever
Üye
1 aydır düzenli olarak beslediğim kolonim (componotus sanctus) güzel bi ilerleme kaydetti 13-15 işçiye kadar çıktı şuanda sadece bir tane işçisi kaldı.

Bu süre içerisinde yaptığım şeyler;
-Şekerli Su
-Ballı Su (Ballı su sonrası 4-5 işçimi kaybetmiştim gün geçtikçe birer birer azalmaya hepsi baygınlık geçirmeye (yerde ters bir şekilde yatıp bekleme ama tepkimelere cevap verebilecek şekilde bir yatış) sonrasında da ölmeye başladılar.
- Un kurdu veriyorum düzenli olarak parçalayarak 2 parçaya bölerek veriyorum.

(şekerli suyu veya ballı suyu gerçekten çok koymama rağmen minicik bir su birikintisi olarak damla olarak bile bıraksam boğulmaya başladılar)

Nerde yanlış yapıyorum inanın bilmiyorum

Yardımlarınızı bekliyorum ne yapmalıyım?
Ballı/şekerli suyu çeşme suyuyla mı yapıyorsunuz?

Atreides

Pupa
Yardımsever
Üye
Ballı su bekleyince zehire dönüşür. Acaba verdiğinizde ne kadar tazeydi?

Synoidd

Yumurta
Üye
Göreselleri bu şekilde

20240728_173508.jpg

Ekli dosyalar

• 20240728_173545.jpg
    20240728_173545.jpg
    56.3 KB · Görüntüleme: 9

Atreides

Pupa
Yardımsever
Üye
2-3 günlüktü şırınga içerisindeydi. 😪 Eğer öyleyse büyük ihtimalle baldan kaynaklı olarak ölmüş olabilirler.
Evet 2 3 günlükse dediğiniz gibi muhtemelen ballı sudan dolayıdır. Geçmiş olsun umarım düzelirler :confused:

Cihan__

Asker
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Çok yumurtası var bu durumda ne yapmam lazım nasıl beslemeliyim.
Pupaları beslemesine gerek yok zaten daha pupa olmamış yumurtalar için besine ihtiyacı var o yüzden normal şekilde beslemelisin,bence şanslısın çünkü pupalar en sonunda işçi olucak kraliçe strese girmeyecek

doquqn2

Yumurta
Üye
Olabildiğince kraliçeyi rahatsız etme kız kardeşleri yokken aşırı streslenebilir.