Kolonim ölüyor.

hasemeke01

Yumurta
Üye
Birkaç hafta önce kraliçe karınca aldım 3 işçisi de yanında. Geçen günlerde biri hiçbir şey yokken öldü. Az öncede bir başkası hiçbir şey yokken öldü ne oluyor? (hiçbir şey yemiyorlar)

Moderatör tarafında düzenlendi:

Emirdemir43

Yumurta
Üye
Kraliçe öldürüyordur benimde formica rufibarbis kolonim öyle oldu kolonim öldü ama sebebini geç anladım. Sebebi aşırı stres ve yemler. Senin türün ne daha iyi yardımcı olabilirim.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Ecakar

Pupa
Yardımsever
Üye
Tohum, kuş yemi. aile evindeyim o yüzden tamamen karanlıkta değiller mecburen.
Aile evinde neden karanlıkta tutamayasınız anlamadım ama karanlıkta tutmazsanız stres doğal olarak artacaktır. Ayrıca aldığınız yer sıkıntılı olabilir; sonbahar uçuşlu kraliçe kolay işçi çıkarmaz, eğer sonbahar uçuşlu değilse de 3 işçiden çok daha fazla olmalıydı diye düşünüyorum. Yani işçi eklemeye çalışmış olabilirler.

hasemeke01

Yumurta
Üye
Aile evinde neden karanlıkta tutamayasınız anlamadım ama karanlıkta tutmazsanız stres doğal olarak artacaktır. Ayrıca aldığınız yer sıkıntılı olabilir; sonbahar uçuşlu kraliçe kolay işçi çıkarmaz, eğer sonbahar uçuşlu değilse de 3 işçiden çok daha fazla olmalıydı diye düşünüyorum. Yani işçi eklemeye çalışmış olabilirler.
2 kardeşim var ve yaramazlar zar zor saklıyorum, eğer dolap içine fln saklarsam %90 düşürürler ondan dolayı kendi masamda çok ışık almayan bir yere koyuyorum.