Kolonim hareketsiz

cosmos

Pupa
Üye
Messor kolonim de (30 işçili) hareketsizlik var ballı şekerli su karışımını pamuğa emdirip verdim hiç ilgilenmediler enerjileri çok düşük

Dwis

Pupa
Üye
Messor kolonim de (30 işçili) hareketsizlik var ballı şekerli su karışımını pamuğa emdirip verdim hiç ilgilenmediler enerjileri çok düşük
Ortam sıcaklığı nedir eğer oda 15 dereceden düşükse kış uykusuna girmiş olabilirler ve koloniyi geçtiğimiz sene kış uykusuna yatırdınızmı?

cosmos

Pupa
Üye
Ortam sıcaklığı nedir eğer oda 15 dereceden düşükse kış uykusuna girmiş olabilirler ve koloniyi geçtiğimiz sene kış uykusuna yatırdınızmı?
Kolonimin ilk senesiydi işçi sayısida az dı kış uykusuna yatirmadim ortam sıcaklığı 20 derece civarı kombi yanan odadalar

ashira

Minör
Üye
Diyapoz a girmiş olabilirler mi? Diyapoz da bir nevi kış uykusu benzeri bişey mi yoksa aynı şey mi tam emin değilim.

Dwis

Pupa
Üye
Yani emin olmamakla birlikte doğaları gereği dinlenme dönemine ihtiyaç duyan türler belki bu nedenle şuan uyku hazırlığı yapıyor olabilirler çünkü söylediğiniz belirtiler bunu gösteriyor.

cosmos

Pupa
Üye
Yani emin olmamakla birlikte doğaları gereği dinlenme dönemine ihtiyaç duyan türler belki bu nedenle şuan uyku hazırlığı yapıyor olabilirler çünkü söylediğiniz belirtiler bunu gösteriyor.
Sıcaklık artınca ne olacak

Dwis

Pupa
Üye
bilemiyorum

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Hocam peteğin üstüne havluyu iki kat yaparak koyun onun üstünede tüpü koyun hafif bi ısınınca kontrol edin. Eğer sıcaklıktan kaynaklıysa tüp ısınınca hareket artacaktır. Zaten 3-18 derece arasında uykuda oluyorlar. 20 derecede yüksek değil.23-27 derece arası ideal sıcaklıktır.Dikkat edin ama fazla ısınıp koloni gitmesin.

Dwis

Pupa
Üye
Hocam peteğin üstüne havluyu iki kat yaparak koyun onun üstünede tüpü koyun hafif bi ısınınca kontrol edin.Eğer sıcaklıktan kaynaklıysa tüp ısınınca hareket artacaktır.Zaten 18 ile 3 derece arasında uykuda oluyorlar.20 derecede yüksek değil.23-27 derece arası ideal sıcaklıktır.
Eğer bunu yaptığınızda hala hareketsizlerse kış uykusu döngülerini resetleyin 2-3 hafta 15-18 derecede besin vermeden tutun sonra tekrardan kademeli olarak sıcak bi ortama alın bu resetleme biyolojik saatlerini ilkbahara adabte eder bunu yapmadan önce kolonideki işçilerin abdomenlerinin dolu olduğundan emin olun aç bi şekilde uykuya girmeleri sağlıklı olmaz un kurdu gibi yağlı besinlerle beslendikten sonra girmeleri en sağlıklısı olur.

ashira

Minör
Üye
Emin olmamakla birlikte koloninin diyapoza girdiğini düşünüyorum diyapoz hakkında bilgisi olan birisi bizi aydınlatabilir.

Dwis

Pupa
Üye
Diyapoz karıncalar gibi böceklere özgüdür biz buna kış uykusu deriz ama asıl kış uykusu hibernasyon dediğimiz ayılarda ve sincaplar gibi hayvanlarda görülür karıncalar hibernasyon geçirmez kışı geçirmek için diyapoz benzeri bi strateji kullanırlar.

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Emin olmamakla birlikte koloninin diyapoza girdiğini düşünüyorum diyapoz hakkında bilgisi olan birisi bizi aydınlatabilir.
Diyapoz(karıncalar için);Sonbaharın sonlarında ve kışın en soğuk dönemlerinde yavaş bi metabolizma dönemine girmeleridir.Bi nevi kış uykusu sayılır.Genelde kraliçe yumurtlamayı bırakıyor ve işçilerde aktivitelerini sonlandırıyor.Yani kısaca dinlenmeye çekilip havanın ısınmasını bekledikleri dönem.

ashira

Minör
Üye
Diyapoz karıncalar gibi böceklere özgüdür biz buna kış uykusu deriz ama asıl kış uykusu hibernasyon dediğimiz ayılarda ve sincaplar gibi hayvanlarda görülür karıncalar hibernasyon geçirmez kışı geçirmek için diyapoz benzeri bi strateji kullanırlar.
Karıncalar da kış uykusu dediğimiz olayın uyku değilde bir neyi koma gibi bir şey olduğunu duymuştum havalar soğuduğu zaman vücutlarının soğuğu hissetmemek için alkolün ham maddesiydi sanırım unuttun adını kusura bakma vücutların da onu üretip alkol koması gibi bir şeye girdiklerini duydum.

Dwis

Pupa
Üye
Karıncalar da kış uykusu dediğimiz olayın uyku değilde bir neyi koma gibi bir şey olduğunu duymuştum havalar soğuduğu zaman vücutlarının soğuğu hissetmemek için alkolün ham maddesiydi sanırım unuttun adını kusura bakma vücutların da onu üretip alkol koması gibi bir şeye girdiklerini duydum.
Evet doğrudur bende o kaynağı okumuştum.