Kolonim Büyümüyor

huzmyr1942

Yumurta
Üye
Selam arkadaşlar,

Yaklaşık 3-4 ay önce bir kraliçe karınca buldum. Güzel bir şekilde besledim, koloni de gayet iyi büyüyordu. Ancak kabını değiştirirken maalesef tüm işçilerim öldü. Şimdi kraliçe yalnız kaldı ve artık yumurtlamıyor.

Yemini, suyunu ve şekerli suyunu düzenli olarak veriyorum ama yine de herhangi bir yumurta yok. Daha önce böyle bir durumla karşılaşan var mı? Kraliçenin tekrar yumurtlaması için ne yapmam gerekiyor?

Şimdiden teşekkürler! 🐜

Hasancık

Majör
Üye
Selam arkadaşlar,

Yaklaşık 3-4 ay önce bir kraliçe karınca buldum. Güzel bir şekilde besledim, koloni de gayet iyi büyüyordu. Ancak kabını değiştirirken maalesef tüm işçilerim öldü. Şimdi kraliçe yalnız kaldı ve artık yumurtlamıyor.

Yemini, suyunu ve şekerli suyunu düzenli olarak veriyorum ama yine de herhangi bir yumurta yok. Daha önce böyle bir durumla karşılaşan var mı? Kraliçenin tekrar yumurtlaması için ne yapmam gerekiyor?

Şimdiden teşekkürler! 🐜
Merhabalar, kraliçeler böyle büyük bir kayıptan sonra koloniyi tekrardan toparlayamayabiliyor her şeyi doğru yapıyorsanız maalesef yapabilecek ekstra bir şey yok gibi. Bir tek dışarıdan belki işçi eklemek aklıma geliyor onun dışında elinizden bir şey gelmez gibi.