6 adet campo 2 adet lasius 1 formica kolonim var. Onlara kaç günde bakmam bir bakmam lazım her birinin yumurtası ve işcisi var strese girmemeli için kaç günde bir bakmalıyım?
Günde 1 kezmi bakayım yani? Veya 3 4 kezde bakabilirmiyimBen her gün bakıyorum çünkü günlük besleme yapıyorum ama bakarken tüpünntamamını açmıyorum karanlık kısma pusuyorlat yemi verip kapatıyorum iki üç günde birde mercekle gelişmelere bakıyorum.
her gün bakmak koloninin çok stres altında olması demek. Kontrol amaçlı bakmak için 3 günde 1 olabilir. Veysa koloninin takibini istiyorsanız kırmızı asetat ile kaplama yapabilirsiniz.Günde 1 kezmi bakayım yani? Veya 3 4 kezde bakabilirmiyim
Ben her gün bakıyorum çünkü günlük besleme yapıyorum ama bakarken tüpünntamamını açmıyorum karanlık kısma pusuyorlat yemi verip kapatıyorum iki üç günde birde mercekle gelişmelere bakıyorum.
Fakat lordun dediği şekilde günlük besleme için günde 1 kez bakabilirmiyim?her gün bakmak koloninin çok stres altında olması demek. Kontrol amaçlı bakmak için 3 günde 1 olabilir. Veysa koloninin takibini istiyorsanız kırmızı asetat ile kaplama yapabilirsiniz.
strese sokmayacak şekilde olursa sadece besleme yaparken olur.Fakat lordun dediği şekilde günlük besleme için günde 1 kez bakabilirmiyim?
Abi ben tüpün uç kısmını açıyorum 1 2 cm aydınlığa pek yanaşmıyorlar unlurdunu alıp yenisini koyuyorum günlük.strese sokmayacak şekilde olursa sadece besleme yaparken olur.
Ondan bişey olmaz o yem vermek için. Kontrol ayrı bişey eğer çok sık kontrol olursa koloni yumurtlamayı bile kesebilirAbi ben tüpün uç kısmını açıyorum 1 2 cm aydınlığa pek yanaşmıyorlar unlurdunu alıp yenisini koyuyorum günlük.