Kolonilerime ne sıklıkla bakmam lazım?

serhatoztknn

Yumurta
Üye
6 adet campo 2 adet lasius 1 formica kolonim var. Onlara kaç günde bakmam bir bakmam lazım her birinin yumurtası ve işcisi var strese girmemeli için kaç günde bir bakmalıyım?

lordqne

Larva
Üye
Ben her gün bakıyorum çünkü günlük besleme yapıyorum ama bakarken tüpünntamamını açmıyorum karanlık kısma pusuyorlat yemi verip kapatıyorum iki üç günde birde mercekle gelişmelere bakıyorum.

serhatoztknn

Yumurta
Üye
Ben her gün bakıyorum çünkü günlük besleme yapıyorum ama bakarken tüpünntamamını açmıyorum karanlık kısma pusuyorlat yemi verip kapatıyorum iki üç günde birde mercekle gelişmelere bakıyorum.
Günde 1 kezmi bakayım yani? Veya 3 4 kezde bakabilirmiyim

serhatoztknn

Yumurta
Üye
her gün bakmak koloninin çok stres altında olması demek. Kontrol amaçlı bakmak için 3 günde 1 olabilir. Veysa koloninin takibini istiyorsanız kırmızı asetat ile kaplama yapabilirsiniz.
Fakat lordun dediği şekilde günlük besleme için günde 1 kez bakabilirmiyim?

Koraykbl

Nanitik
Üye
Abi ben tüpün uç kısmını açıyorum 1 2 cm aydınlığa pek yanaşmıyorlar unlurdunu alıp yenisini koyuyorum günlük.
Ondan bişey olmaz o yem vermek için. Kontrol ayrı bişey eğer çok sık kontrol olursa koloni yumurtlamayı bile kesebilir