Kolonilerim büyümüyor

Ahmet erbek

Yumurta
Üye
59BA0790-1FB9-48DB-94C6-37038F5FC287.jpegMerhaba arkadaşlar bu 2 mesafe kolonisine 1 senedir sahibim 3-4 ay içerisinde bu hale geldiler ve 8 aydır işçi artışı yok birisi 20 işçili birisi 8 canlı yem de veriyorum sürekli yumurtaları da var ama bir türlü koloniler büyümüyor sebebi nedir acaba

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Kolonileri kış uykusuna yatırdınız mı?

Bora

Larva
Üye
Hayır ilk senesi diye çıkarmadım
Kolonileri ilk senesi diye kış uykusuna yatırmamak bana saçma geliyor. yatırmadan önceki haftalarda proteini ağırlıklı verirseniz özellikle Morio kurdunuz var ise hiç bir sıkıntı çıkmaz. zaten O koloniler Doğada bu sene ilk sene bu sene ikinci sene demeden her sene kış uykusunu geçiriyorlar sizin yatırmanızdada bir sakınca yok tabi şimdi olan olmuş ama büyüme ondan dolayı yavaşlamıştır büyük ihtimal ile
———— İyi Hobiler 🐜🙂

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Hayır ilk senesi diye çıkarmadım
Kış uykusuyla alakalı olabileceğini düşünüyorum. Koloniler bu nedenden diyapoza girmiş olabilir. Koloniyi sahte bir kış uykusuna sokarak çözmeyi deneyebilirsiniz. 8 hafta yaklaşık 5-10 derecede kolonileri tutma imkanınız varsa bunu yapabilirsiniz. Bir de yumurtaların evreleri ne durumda acaba? Yumurtalar larvaya gelip gelişimi mi durduruyor, yoksa hiç mi büyümüyor?