Kolonileri yanımda nasıl götürebilirim?

arda_bayram554

Yumurta
Üye
Arkadaşlar merhaba! Üniversite için şehir dışına çıkacağım fakat kolonilerimi de yanımda götürmek zorundayım. 2 adet, test tüpünde baktığım kolonim var. Bunları çok daha az strese sokarak nasıl götürebilirim? Cevaplayan arkadaşlara teşekkürler. (Bu arada kendi arabamızla gideceğiz, herhangi kargolama vs yapmayacağım.)

Rei_Starley

Yumurta
Üye
Ben kolonilerimi bulduğumda Ordudaydım ve onları İzmir'e getirdim. Hayvanların bulunduğu tüpü bir kutuya koyabilirsin .Tüplerini dönmeyeceği ve en az şekilde sarsılacağı bir biçimde sabitle ve koloniyi yatay halinden bozma. Ayrıca elinde taşımaman daha mantıklı olur. O kutuyu arabanın içindeki koltukların üzerine koyabilirsin. O süreçte hayvanları strese sokmamak için bir şey oldu mu diye de bakma. Bir şey olursa rutin kontrol(3-5 günde yaptığımız kontrol) ile anlarsın zaten.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Yususuk

Larva
Üye
En güvenilir yanında taşıma yolları;
-kendi kıyafetlerinin arasına koyup zorlanmayacağın şekilde götürmek.
-kapıların yanına rulo peçeteler ile her yerini sarıp, tabanına ve yanlarına peçete koymak.
-elinde taşıyabilirsin ama onda sarsılma ihtimali yüksek.
Kendin de arabanın modeline göre fikir bulabilirsin. İyi forumlar.

arda_bayram554

Yumurta
Üye
Ben kolonilerimi bulduğumda Ordudaydım ve onları İzmir e getirdim. Hayvanların bulunduğu tüpü bir kutuya koyabilirsin .Tüplerin Dönmeyeceği ve en az şekilde sarsılacağı bir biçimde sabitle ve koloniyi yatay halinden bozma. Ayrıca elinde taşımaman daha mantıklı olur. O kutuyu arabanın içindeki koltukların üzerine koyabilirsin .O süreçte hayvanları strese sokmamak için bişey oldu mu diye de bakma .Birşey olursa rutin kontrol(3-5 günde Yaptığımız Kontrol) ile anlarsın zaten.
Teşekkürler cevap için zaten yolun uzunluğu 2 saat kadar bir sorun çıkmayacağını düşünüyorum iyi hobiler