şu an erken mi olur ?
Ben bu yıl yatirmicam cunku zaten 10 iscili falan biraz daha bakmayı bi dahaki yaza kış uykusuna yatırmayı planlıyorumşu an erken mi olur ?
campo yumurtlamıyor kış uykusuna yatması lazımİlk senelerinde yatırmasan da olur diye düşünüyorum
Oyle bir sey yok, yatmasi gereken her ay yetmesi gerek.İlk senelerinde yatırmasan da olur diye düşünüyorum
Yatirmanizi siddetle oneriyorum cunku yatirmadiginiz zaman koloniyi oldurebilecek sorunlarla karsilasiyorsunuz.Ben bu yıl yatirmicam cunku zaten 10 iscili falan biraz daha bakmayı bi dahaki yaza kış uykusuna yatırmayı planlıyorum
Ne gibiYatirmanizi siddetle oneriyorum cunku yatirmadiginiz zaman koloniyi oldurebilecek sorunlarla karsilasiyorsunuz.
En buyugunden bir ornek larvalar da buyume durmasi. Ben sirf ilk kolonimi bu yuzden kaybettim, Herkesin ilk yil yatirma dediginden dolayi yatirmamastim. Ama daha derin arastirma yapinca her yil yatirilmasi gereginin farkina vardim.Ne gibi
Bende 2 3 koloni var 1 tanesini yatirmicamEn buyugunden bir ornek larvalar da buyume durmasi. Ben sirf ilk kolonimi bu yuzden kaybettim, Herkesin ilk yil yatirma dediginden dolayi yatirmamastim. Ama daha derin arastirma yapinca her yil yatirilmasi gereginin farkina vardim.
Ben kesin olarak yatırma demedim dostum,sadece öyle düşünüyorum dedim. Bende biliyorum yumurta gelişimindeki yavaşlamayı ve karıncaların enerji olarak düşkün düştüğünü. Yatırmak istiyorsa arkadaş yatırsın.En buyugunden bir ornek larvalar da buyume durmasi. Ben sirf ilk kolonimi bu yuzden kaybettim, Herkesin ilk yil yatirma dediginden dolayi yatirmamastim. Ama daha derin arastirma yapinca her yil yatirilmasi gereginin farkina vardim.
Türün yatma ve sıcaklık tepkimesine bağlı. Benim tavsiyem Aralık-Şubat sonu yapmanHala cevap alamadım ne zaman yatırmalıyım ?
Tetra lari hangi sıcaklıklarda yatirabilirim ve hangi kosullardaBen kesin olarak yatırma demedim dostum,sadece öyle düşünüyorum dedim. Bende biliyorum yumurta gelişimindeki yavaşlamayı ve karıncaların enerji olarak düşkün düştüğünü. Yatırmak istiyorsa arkadaş yatırsın.
Türün yatma ve sıcaklık tepkimesine bağlı. Benim tavsiyem Aralık-Şubat sonu yapman
Türe göre değişiklik gösteriyor. Rehbere göz atabilirsinizTetra lari hangi sıcaklıklarda yatirabilirim ve hangi kosullarda
Ne zaman nekadar süre yatırmamız lazımEn buyugunden bir ornek larvalar da buyume durmasi. Ben sirf ilk kolonimi bu yuzden kaybettim, Herkesin ilk yil yatirma dediginden dolayi yatirmamastim. Ama daha derin arastirma yapinca her yil yatirilmasi gereginin farkina vardim.
Cinse/Türe bağlı olarak bu süre değişiklik gösterir. Herhangi bir messor için aralıkta başlatırsın martta geri uyandırırsın. Cataglyphis türleri içinse 30 gün fln belki uykuya yatırırsınNe zaman nekadar süre yatırmamız lazım
Katılıyorum evet. Daha sağlıklı.Oyle bir sey yok, yatmasi gereken her ay yetmesi gerek.
Bende temmuzdan ağustosa kadar diyorCinse/Türe bağlı olarak bu süre değişiklik gösterir. Herhangi bir messor için aralıkta başlatırsın martta geri uyandırırsın. Cataglyphis türleri içinse 30 gün fln belki uykuya yatırırsın
ne?Bende temmuzdan ağustosa kadar diyor
Kış uykusu nasıl yazın oluyormuş ?Bende temmuzdan ağustosa kadar diyor
Öyle yazıyordu bilmiyorum bidaha bakicam hocam o uçuş zamanıymışKış uykusu nasıl yazın oluyormuş ?