Kolonide Hızlı Ölümler

Elatnos

Yumurta
Üye
Messor kolonimde son 5-6 gün içerisinde 8-9 ölüm gerçekleşti. Açlıktan olduğunu düşünmüyorum diğer kolonilerimde sorun yok. Ölümlerin sebeni nasıl önlerim ve önüne geçmek için ne yapmam lazım. Mite olduğunu nasıl anlarım. Bahsettiğim koloninin fotoğrafları

Ekli dosyalar

• IMG-20220906-WA0002.jpg
    IMG-20220906-WA0002.jpg
    32 KB · Görüntüleme: 32
  • IMG-20220906-WA0003.jpg
    IMG-20220906-WA0003.jpg
    37.1 KB · Görüntüleme: 32

Topirak

Media
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Nanitic işçiler ölüyor olabilir

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Koloniniz kaç aylık? Verdiğiniz besinleri tükettiklerinden emin misiniz? Bu kadar kısa sürede böyle bir ölüm yaşanması normal değil çünkü. Eğer besin ve su eksikliği yoksa ve diğer şartlarda da anormallik yoksa yapabileceğiniz çok bir şey yok. Transfer yapmayı ya da setup değiştirmeyi deneyebilirsiniz, yararı olabilir. Bu şekilde kurtardığım kolonim olmuştu setup değişikliği ile. Ama kurulumunuzda da pek sorun görünmüyor. İlginç. Koloni ne kadar nem ve sıcaklıkta duruyor?

Elatnos

Yumurta
Üye
Koloniniz kaç aylık? Verdiğiniz besinleri tükettiklerinden emin misiniz? Bu kadar kısa sürede böyle bir ölüm yaşanması normal değil çünkü. Eğer besin ve su eksikliği yoksa ve diğer şartlarda da anormallik yoksa yapabileceğiniz çok bir şey yok. Transfer yapmayı ya da setup değiştirmeyi deneyebilirsiniz, yararı olabilir. Bu şekilde kurtardığım kolonim olmuştu setup değişikliği ile. Ama kurulumunuzda da pek sorun görünmüyor. İlginç. Koloni ne kadar nem ve sıcaklıkta duruyor?
Kolonide besin ve su eksikliği olduğunu sanmıyorum. Sıcaklık 20-25 arası nemi malesef bilemiyorum ama diğer kolonilerle aynı yerde duruyor. Biraz daha gözlemliyeceğim setup değişikliği yapıcam. Tüpte su varken transfer olurlar mı? Eklemeyi unutmuşum koloni 5-6 aylık