Koloni transfer olmuyor

BahadirSarp

Yumurta
Üye
70 işçili Plagiolepis pygmaea kolonim in pamuğu küflendi ve kurumaya başladı transfer olmları için her şeyi ayarladım kendi tüple aydınlıkta diğer tüp karanlıkta ama hiç keşif yapmıyorlar pamuğun altında ufak bir gölgelik alan var sanırım oraya toplanmış bekliyorlar ne yapmam lazım? (30 40 tane yumurta var)

fethiemir

Yumurta
Üye
70 işçili Plagiolepis pygmaea kolonim in pamuğu küflendi ve kurumaya başladı transfer olmları için her şeyi ayarladım kendi tüple aydınlıkta diğer tüp karanlıkta ama hiç keşif yapmıyorlar pamuğun altında ufak bir gölgelik alan var sanırım oraya toplanmış bekliyorlar ne yapmam lazım? (30 40 tane yumurta var)
Bu şekilde transferler bazen saatler, günler sürebiliyor. Işık seviyesini yükseltebilirsin ve ya kesfetmeleri için sallayarak daha fazla strese sokabilirsin fakat gececekleri kesin değil. Eğer beklerim dersen ışık kurulumu kalsın fakat bekleyemem dersen ya outworlde dökerek yeni tüpe aktar, ya da direkt olarak tüpleri ağız ağıza birleştir ve dök.

Ecakar

Pupa
Yardımsever
Üye
Diğer tüpe veya outworlde dökerek aktarmak en hızlı çözüm. Stres oluyorlar fakat günlerce ışık altında bekletmekten daha iyi olduğunu düşünüyorum.