Koloni hakkında

Vnm00

Yumurta
Üye
Merhaba arkadaşlar
2ay önce 15+ messor kolonisi aldım geldiğinde 1 tane larva vardı 2 ay geçtiği halde larvada hiç bir gelişim yok işçiler larvayı sağa sola taşıyor sürekli ilgileniyor
Larva ölü olsa 2 ayda çürümesi gerekmez mi
Ölü değilse de neden gelişmiyor bunu merak ediyorum
Bir de kraliçe yumurtladıktan sonra tekrar yumurtlamak için işçilerin çıkmasını bekler mi

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Öncelikle kraliçe yumurtluyor mu onu öğrenebilir miyim? Kış aylarında olduğumuz için koloni diyapoza girmiş olabilir. Bu yüzden gelişimi durdurmuşlardır muhtemelen. Kış uykusuna yatırarak bu durumu çözebilirsiniz. 5-8 hafta boyunca 5-10° sıcaklığında tutabilirseniz iş yapacaktır.

Larva ölü değildir, ölse yuvadan çıkartırlar ya da yerler.

Kraliçe ilk nanitic işçiler çıkmadan önce yumurtlamak için işçinin çıkmasını bekler. Çünkü besin kaynağı sınırlı olduğu için hızlıca birkaç tane yumurtaya odaklanıp onları büyütmeye çalışır. Fakat sizin koloninizdeki durum bununla alakalı değildir. Zaten işçileri var.

Kış uykusunu nasıl yapacağınız hakkında bilginiz yoksa ilgili konuya göz atabilirsiniz:

Vnm00

Yumurta
Üye
Öncelikle kraliçe yumurtluyor mu onu öğrenebilir miyim? Kış aylarında olduğumuz için koloni diyapoza girmiş olabilir. Bu yüzden gelişimi durdurmuşlardır muhtemelen. Kış uykusuna yatırarak bu durumu çözebilirsiniz. 5-8 hafta boyunca 5-10° sıcaklığında tutabilirseniz iş yapacaktır.

Larva ölü değildir, ölse yuvadan çıkartırlar ya da yerler.

Kraliçe ilk nanitic işçiler çıkmadan önce yumurtlamak için işçinin çıkmasını bekler. Çünkü besin kaynağı sınırlı olduğu için hızlıca birkaç tane yumurtaya odaklanıp onları büyütmeye çalışır. Fakat sizin koloninizdeki durum bununla alakalı değildir. Zaten işçileri var.

Kış uykusunu nasıl yapacağınız hakkında bilginiz yoksa ilgili konuya göz atabilirsiniz:
Yumurtaları yok
15+ işçili koloni olduğu için koloninin ilk senesi olduğunu düşünüyorum kış uykusuna yatırmayı düşünmüyordum
Koloniyi 18-23 arasında tutuyorum haftada 1 veya 2 kez 3 çeşit canlı yem ile besliyorum neredeyse 3 ay olacak hiç gelişim yok

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Sıcaklığı biraz daha arttırıp bir süre daha bekleyebilirsiniz. Sıcaklıkla alakalı olabilir belki, en azından 21°nin altına düşmese iyi olur. Verdiğiniz besinleri hemen tüketiyorlarsa beslenme sıklığını arttırabilirsiniz. Haftada 1-2 az geliyor olabilir beslenme için. Eğer iş görmezse kış uykusu denemenizden yanayım şahsen. Koloninin ilk senesi olsa bile kış uykusuna ihtiyacı varsa yatırmak daha sağlıklı olacaktır. Zaten ilk sene yatırılmasında bir sakınca yok, fakat gereksiz olabiliyor bazen.

Vnm00

Yumurta
Üye
Sıcaklığı biraz daha arttırıp bir süre daha bekleyebilirsiniz. Sıcaklıkla alakalı olabilir belki, en azından 21°nin altına düşmese iyi olur. Verdiğiniz besinleri hemen tüketiyorlarsa beslenme sıklığını arttırabilirsiniz. Haftada 1-2 az geliyor olabilir beslenme için. Eğer iş görmezse kış uykusu denemenizden yanayım şahsen. Koloninin ilk senesi olsa bile kış uykusuna ihtiyacı varsa yatırmak daha sağlıklı olacaktır. Zaten ilk sene yatırılmasında bir sakınca yok, fakat gereksiz olabiliyor bazen.
Değin gibi yaparım kış uykusu için 1-2 daha beklerim kış uykusuna yatırırken kolonide besin olmalı mı bunu bilmiyorum

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Değin gibi yaparım kış uykusu için 1-2 daha beklerim kış uykusuna yatırırken kolonide besin olmalı mı bunu bilmiyorum
Gerekmiyor, minimum düzeyde enerji harcıyorlar bu yüzden besin ihtiyaçları olmuyor. Su ve nem gerekli ama.

Vnm00

Yumurta
Üye
Gerekmiyor, minimum düzeyde enerji harcıyorlar bu yüzden besin ihtiyaçları olmuyor. Su ve nem gerekli ama.
Tamam hocam sağol
Ayrıca az önce baktım solenopsis kraliçem yumurtlamış biraz cama biraz da pamuğa yumurtlamış onu eylülde buldum şimdi yumurtladı
Messorları bir hafta takip edicem daha sonra duruma göre kış uykusuna yatırırım