koloni büyümüyor

Emirdemir43

Yumurta
Üye
7 ay önce 2 tane camponotus aethiops kraliçesi buldum. Ondan sonra multiquenn yaptım 13 temmuz da ilk işçisi çıktı yarın baktım ki pupalar ve yumurtalar 16 dan 5'e düşmüş sonraki gün 3'e 1 hafta sonra bir kraliçe diğer kraliçeyi öldürmüş 2 gün sonra da 3'den bire düşmüş sonra bir tane işçi ekledim 2 tane işçi olmuştu 2 hafta sonra 2 işçiyi de ölü buldum 7 ay geçmesine rağmen hala bir tane larva var ne yapmam lazım 🤔

Ayaz16cc

Yumurta
Üye
Aynı durumun benzerini campanutusun farklı bir türünde yaşadım belki yetersiz beslenmeden dolayı işçiler intihar edebilir ve daha bissürü neden olabilir

Ecakar

Pupa
Yardımsever
Üye
7 ay önce 2 tane camponotus aethiops kraliçesi buldum. Ondan sonra multiquenn yaptım 13 temmuz da ilk işçisi çıktı yarın baktım ki pupalar ve yumurtalar 16 dan 5'e düşmüş sonraki gün 3'e 1 hafta sonra bir kraliçe diğer kraliçeyi öldürmüş 2 gün sonra da 3'den bire düşmüş sonra bir tane işçi ekledim 2 tane işçi olmuştu 2 hafta sonra 2 işçiyi de ölü buldum 7 ay geçmesine rağmen hala bir tane larva var ne yapmam lazım 🤔
Eğer aşırı strese sokmuyorsanız sebebi açlık olabilir. Ne ile besliyorsunuz? Camponotuslar bildiğim kadarıyla fazlasıyla yem seçiyor. Sürekli aynı besini mi verdiniz? Multiqueen uyumlu değiller diye biliyorum o da sorun çıkarmış olabilir.

Emirdemir43

Yumurta
Üye
çeşitli yemler: çekirge, örümcek, meyve sineği, küçük karıncalar, bufallo kurdu hepsini öldürüp verdim.

Emirdemir43

Yumurta
Üye
ilaçlı olması imkansız, yakaladığım böceklerin zehirli olup olmadığına da baktım.

Ecakar

Pupa
Yardımsever
Üye
ilaçlı olması imkansız, yakaladığım böceklerin zehirli olup olmadığına da baktım.
Ayıptır sorması zehirli olup olmadıklarına nasıl baktınız? Eğer öncesinde siz tadına baktıysanız, kütleniz daha büyük olduğu için karıncalara kıyasla çok daha az etkilenirsiniz.

Emirdemir43

Yumurta
Üye
ben niye tadına bakayım :mad: ve tür zehirli değilse nasıl zehirli olsun?

Emirdemir43

Yumurta
Üye
sen böceklerin kontrolünü tadına bakarak yapmaya devam et benle konuşma sana sormuyorum zaten.

Aquila

Pupa
Üye
Forum halkı olarak sizden ricam; lütfen üslubunuzu bozmayın.
Burada ölümlerin ve gelişmemenin sebebini sadece dışarıdan böcek vs. ile beslemeye bağlayamayız tabii ki fakat bu sağlıksız ve önerilmeyenidir. Bunun dışında yapılan birkaç hata daha var. Öncelikle multiqueen denenmiş, bu işçi çıktıktan sonra broodların yenmesine sebep olabilir sonuçta her biri kimyasal olarak mühürlü ve diğer kraliçe için "yabancı" durumundadır. Kraliçelerin birinin ölümü zaten ön görülebilecek bir durum. İşçilerin ölümüne gelirsek, kolonideki işçi, koloniyi korumak için diğer işçiyle savaşmış ve ikisi de ölmüş olabilir. Tavsiyem son kez besleyip kış uykusuna yatırmak olacaktır. Koloninin durumu ilkbaharda kraliçenin keyfine kalır.

Emirdemir43

Yumurta
Üye
Tamam işte bu yeter bu arada ilk üslubu bunu bozan ben değilim.