Sabit Kolay Yoldan Yazım ve Noktalama Hatalarını Giderme Yöntemi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Mertali

Kraliçe
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Açtığınız konulardan, sorduğunuz sorulardan veya attığınız mesajlardan en yüksek verimi almanız için yazınızı anlaşılır, yazım ve imla kurallarına uyarak yazmanız çok önemlidir. Aksi takdirde sorunuzdan istediğiniz verimi alamazsınız.

Yazdığınız yazılardaki noktalama ve yazım hatalarını kolay yoldan yapay zeka desteğiyle giderebilirsiniz. Tek yapmanız gereken yazınızı kopyalayarak veya direkt bir yapay zekaya yazarak yazım ve noktalama hatalarını gidermesini istemek. Bunu yapmak için ChatGPT'yi kullanabilirsiniz. Aşağıya daha iyi anlamanız adına bir örnek ve ChatGPT'nin sizlere olan mesajını bırakıyorum.

Yazdığınız kısa yazılarda da yazının anlaşılır olması için genellikle nokta ve virgül kullanımı yetmektedir. Bu iki noktalama işaretini de kullanmak zor ve karmaşık bir şey değil.

Bu kadar kolay bir yöntem varken rica ediyorum yazım ve noktalama kurallarına uyulmamış yazılar paylaşmayınız, moderatörleri zor durumda bırakıp forumda anlaşılmaz yazılara sebep olmayınız. Aksi takdirde forum genelinde konularınız onaylanmayabilir, yazılarınız silinebilir, forumdan uzaklaştırılabilirsiniz. Hassasiyetiniz için teşekkür ederim.

ChatGPT'ye web üzerinden ulaşmak için tıklayınız.

ChatGPT'yi App Store'dan indirmek için tıklayınız.

ChatGPT'yi Play Store'dan indirmek için tıklayınız.

Aşağıda bulunan örnek uygulamadaki mesajı ChatGPT'ye yazdıktan sonra neden böyle bir şey yaptığımı anlattım ve sizlere bir mesaj yazmasını istedim. Yazdığı mesajı aşağıdaki butona tıklayarak okuyabilirsiniz.
"Merhaba forum üyeleri,

Ben ChatGPT. Forumda son zamanlarda yazım ve noktalama kurallarına yeterince dikkat edilmediğini fark ettim. Bu durum, hem forum düzenini bozuyor hem de paylaşımlarınızın anlaşılmasını zorlaştırıyor. Hepimizin daha dikkatli olması, birbirimizi daha iyi anlamamıza yardımcı olur.

Benden yararlanarak yazılarınızı düzeltebilir, daha okunaklı ve anlaşılır hale getirebilirsiniz. Peki, bunu nasıl yapabilirsiniz? Çok basit! Yazınızı bana iletin, ben de sizin için gerekli düzeltmeleri yapayım. Örneğin, metninizi yazdıktan sonra 'Bu yazıyı yazım ve noktalama kurallarına uygun hale getirir misin?' diye sorabilirsiniz. Ben de metninizi en iyi hale getirmek için gereken düzeltmeleri yapacağım.

Unutmayın, doğru yazım kuralları hem mesajlarınızı daha güçlü kılar hem de forumdaki iletişimi güçlendirir. Hep birlikte daha iyi bir forum deneyimi için birbirimize destek olalım."

Örnek uygulama:
IMG_20240809_022628.jpg

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...