Dostum selamlar bulunduğun bölgeye havaya göre tamamen değişiklik gösterir şu an için çok fazlasıyla olan lasius türüne rastlayabilirsin biraz şans istiyor aslındaMerhaba ben Emre bu hobiye yeni başladım Kocaeli İzmit'te yaşıyorum en yakın ne zaman kraliçe uçuşu gerçekleşir acaba ?
Hocam çok teşekkürler cevap için şuan da elimde deney tüpü ve pamuk var bunun dışında aşırı ekstraya kaçmadan almamı tavsiye ettiğiniz birşey varmı yada herhangi bir taktikDostum selamlar bulunduğun bölgeye havaya göre tamamen değişiklik gösterir şu an için çok fazlasıyla olan lasius türüne rastlayabilirsin biraz şans istiyor aslında
Aslında türe bağlı olarak değişir bir çok tür ilk işçi çıkana kadar besleme gerektirmez o yüzden şu süreçte ihtiyacın olmayacaktırHocam çok teşekkürler cevap için şuan da elimde deney tüpü ve pamuk var bunun dışında aşırı ekstraya kaçmadan almamı tavsiye ettiğiniz birşey varmı yada herhangi bir taktik
Hocam kendim zaten kırsal alanda yaşıyorum denilebilir onun dışında babamla fln çok fazla tarlaya gidiyoruz Kandıra civarına ortam olarak aslında çok daha uygun yerlerdeyim zaten oyüzden merak sardım bu aralar bu hobiye bakalım görücez ne olacağınıHer an olabilir muhtemelen şehrin bir yerlerinde şu an bile oluyordur, bulunduğunuz yerde saat kaçta olacağı tamamen şanstır, ara sıra dışarı çıkıp dolaşmak gerekli biraz doğal ortamın olduğu alanlarda dolaşmak şansınızı artırır ben her 3 çıkışımda bir kraliçeye rastlıyorum diyebilirim.
Tüp ve pamuk başlangıç için yeterli çoğu tür için ilk işçi çıkasıya kadar yeterlidir.
Aradığınızda bulunuyor diyebilirim, ilgilenmediğim zamanlarda kanatlı bir böcek gördüğümde dikkatimi çekmezdi. Şimdi her tarafta kraliçe görüyorum bol şanslar dilerim hocam.Hocam kendim zaten kırsal alanda yaşıyorum denilebilir onun dışında babamla fln çok fazla tarlaya gidiyoruz Kandıra civarına ortam olarak aslında çok daha uygun yerlerdeyim zaten oyüzden merak sardım bu aralar bu hobiye bakalım görücez ne olacağını
Teşekkürler hocam ilk işçi çıktığı zaman protein ihtiyacı olarak orta boyutlarda bir sinek versem ne kadar idare eder o sinek orayı biliyormusun ?Aslında türe bağlı olarak değişir bir çok tür ilk işçi çıkana kadar besleme gerektirmez o yüzden şu süreçte ihtiyacın olmayacaktır
Kırsal alanlarda en kolay ışık tuzağı yapabilirsin YouTubede bir kaç örnek var ordan bakabilirsin geçen hafta köyde olduğum süreçte ışığa gelen kraliçelerin haddi hesabı yoktu bu şekilde bir yolda izleyebilirsinHocam kendim zaten kırsal alanda yaşıyorum denilebilir onun dışında babamla fln çok fazla tarlaya gidiyoruz Kandıra civarına ortam olarak aslında çok daha uygun yerlerdeyim zaten oyüzden merak sardım bu aralar bu hobiye bakalım görücez ne olacağını
Sağolun hocam yarın bir arayışa çıkmayı düşünüyorum zaten İnşallah bulabiliriz diyelim 😄Aradığınızda bulunuyor diyebilirim, ilgilenmediğim zamanlarda kanatlı bir böcek gördüğümde dikkatimi çekmezdi. Şimdi her tarafta kraliçe görüyorum bol şanslar dilerim hocam.
Deneyeceğim hocam sağolunKırsal alanlarda en kolay ışık tuzağı yapabilirsin YouTubede bir kaç örnek var ordan bakabilirsin geçen hafta köyde olduğum süreçte ışığa gelen kraliçelerin haddi hesabı yoktu bu şekilde bir yolda izleyebilirsin