Kış Uykusundan Sonra Karıncalar Beslenir mi?

İlayda999

Yumurta
Üye
Karıncamı dün kış uykusundan çıkarttım ve şu an beslemem gerekiyor mu tam olarak bilmiyorum. Bu konuda bir bilginiz varsa ve söylerseniz sevinirim.
Bu arada karıncamın yumurtası veya işçi karıncaları yok sadece kraliçe karınca.

Adz94

Pupa
Üye
Fully cluastral bir türse işçi çıkana beslemenize gerek yok. Cins, tür bilginiz varsa daha isabetli şeyler söyleyebilirim.

Adz94

Pupa
Üye
Karıncam Lasius Niger cinsi
Fully claustral bir türdür besleme gerektirmez.
Fully cluastral ne demek acaba ?
Kraliçe seviyesinde kapalı yuvalanan karınca türlerine denir genelde, konu hakkındaki linki ekledim okuyabilirsiniz.

İlayda999

Yumurta
Üye
Fully claustral bir türdür besleme gerektirmez.

Kraliçe seviyesinde kapalı yuvalanan karınca türlerine denir genelde, konu hakkındaki linki ekledim okuyabilirsiniz.
Bilgiler için teşekkür ederim.

Ecakar

Pupa
Yardımsever
Üye
Karıncamı dün kış uykusundan çıkarttım ve şu an beslemem gerekiyor mu tam olarak bilmiyorum. Bu konuda bir bilginiz varsa ve söylerseniz sevinirim.
Bu arada karıncamın yumurtası veya işçi karıncaları yok sadece kraliçe karınca.
Besleyebilirsiniz, bir zararı olmaz. Muhtemelen süreci hızlandırır. Daha kışa yeni yeni girmişken kış uykusundan çıkarmanızın pek sağlıklı olduğunu düşünmüyorum.

İlayda999

Yumurta
Üye
Besleyebilirsiniz, bir zararı olmaz. Muhtemelen süreci hızlandırır. Daha kışa yeni yeni girmişken kış uykusundan çıkarmanızın pek sağlıklı olduğunu düşünmüyorum.
Daha karıncamın yumurtaları bile yok o yüzden başlangıç için iki ay kış uykusu yeterli olur diye düşünüyorum.

L. niger türdür Lasius cinstir ve kraliçeniz muhtemelen niger değildir ülkemizde birçok Lasius türü var Lasius sp. diyebilirsiniz bu yüzden
Teşekkürler