Kış Uykusunda Sıcaklık Sorunu

Murat11

Larva
Üye
Alanya/Antalya'da yaşıyorum ve şuan bilebileceginiz gibi kış uykusu zamanı, fakat yaşadığım yer çooook sıcak; karıncaları tuttuğum yer 25 derece (bunu sağlamak için hiç bir şey yapmadım). Nasıl yapıcam bu kış uykusu işini? Gerçekten çok fazla soru geldigini biliyorum; kış uykusuyla alakalı. Bildiğim şey yaşadığım yerdeki koşulları taklit etmek, ama bunu yaparsam karıncalar max 1-1.5 ay kış uykusu uyurlar — böyle az bi zaman yeterli mi?

eRoNNN

Yumurta
Üye
Hocam bende çok profesyonel değilim ama 1,5 ay kış uykusu için çok az kalmaz ama istersen buz dolabında da kış uykusuna yatırabilirsiniz koloninizi.

armagankaya

Nanitik
Üye
Alanya/Antalya'da yaşıyorum ve şuan bilebileceginiz gibi kış uykusu zamanı, fakat yaşadığım yer çooook sıcak; karıncaları tuttuğum yer 25 derece (bunu sağlamak için hiç bir şey yapmadım). Nasıl yapıcam bu kış uykusu işini? Gerçekten çok fazla soru geldigini biliyorum; kış uykusuyla alakalı. Bildiğim şey yaşadığım yerdeki koşulları taklit etmek, ama bunu yaparsam karıncalar max 1-1.5 ay kış uykusu uyurlar — böyle az bi zaman yeterli mi?
Hocam kış uykusunu ısıtıcı pedle yapabilirsiniz. Birde kraliçenizin cinsi nedir?

Murat11

Larva
Üye
Ya çok güvenemem ben. Birde dolapta o kadar fok titreşim olur ki ama yorumunu için teşekkürler.

Murat11

Larva
Üye
Hocam kış uykusunu ısıtıcı pedle yapabilirsiniz. Birde kraliçenizin cinsi nedir?
7 cins kralice ve koloni var
2 Messor kraliçesi yumurtasız
2 Pheidole larvali
3 C. cf. Baldacci kolonisi
2 Crematogester kraliçesi yumurtası ve bir tane emin olamadığım Crema. Kanatli
1 Tetra. kolonisi
1 Nylanderia kraliçesi
1 Lasius kolonisi

armagankaya

Nanitik
Üye
2 Pheidole larvali
1 Tetra. kolonisi
1 Nylanderia kraliçesi
1 Lasius kolonisi
Maşallah hocam sizdede yok yok😅.

Araştırmalarıma göre çok kesin diyemem ama ortalama 2 ay yeterli oluyor diye biliyorum
Hocam rehberlerde messor için 3 ay belirtiyor.

eRoNNN

Yumurta
Üye
2 Pheidole larvali
1 Tetra. kolonisi
1 Nylanderia kraliçesi
1 Lasius kolonisi
Yumurtasız kraliçeleri biraz daha bekleyin yumurtlamazsa yatırın kesinlikle kış uykusundan sonra yumurtlarlar.

Maşallah hocam sizdede yok yok😅.

Hocam rehberlerde messor için 3 ay belirtiyor.
Evet öyle yazıyor fakat forumda bir kaç arkadaş 2 ayında yeterli olacağını söylediler.

SasuKe1

Replete
Üye
Eğer kraliçelerin hepsini Antalya'da bulduysanız ilk sene yatırmanıza gerek olduğunu düşünmüyorum. Bakım rehberlerinde kış uykusu derecesi 5-10 derece yazıyor, ancak Antalya'nın ortalama sıcaklık değerlerine bakıldığında kışın ortasında bile 10 derecenin altına düşmediğini görüyoruz: