Kış uykusuna yatırmalı mıyım?

varay

Yumurta
Üye
İyi sabahlar,

Bu ayın ilk haftasında 5 tane Messor cinsi kraliçe karınca buldum ve tüm tesisatı kurdum. Çoğu yerde bilgi karmaşası var: "Sonbaharda bulunan karıncaları kış uykusuna yatırın ya da yatırmayın." veya "Yemek takviyesi yapın ya da yapmayın." diye. Konu açayım dedim.

Test tüplerinde bir haftasını daha yeni doldurdular. Oda sıcaklığı 20-24 derece arası.

1. Kış uykusuna yatırmalı mıyım?

2. Besin vermeli miyim?

emre9293

Replete
Üye
İyi sabahlar,

Bu ayın ilk haftasında 5 tane Messor cinsi kraliçe karınca buldum ve tüm tesisatı kurdum. Çoğu yerde bilgi karmaşası var: "Sonbaharda bulunan karıncaları kış uykusuna yatırın ya da yatırmayın." veya "Yemek takviyesi yapın ya da yapmayın." diye. Konu açayım dedim.

Test tüplerinde bir haftasını daha yeni doldurdular. Oda sıcaklığı 20-24 derece arası.

2. Besin vermeli miyim?
Diyapoza sokmanız daha iyi olur. Diyapozdayken metabolizma yavaşladığı için claustral dönem uzar fakat gün içinde hava biraz ısınınca besin takviyesi yapabilirsiniz.

armagankaya

Nanitik
Üye
İyi sabahlar,

2. Besin vermeli miyim?
Hocam benim tavsiyem, yatırmanız olur. Gelişimi yavaşlar ama kış uykusu bittikten sonra daha iyi ilerler. Besin olarak da 2 haftada bir un kurdu verebilirsiniz; ben de öyle yapmıştım.

varay

Yumurta
Üye
Hocam benim tavsiyem, yatırmanız olur. Gelişimi yavaşlar ama kış uykusu bittikten sonra daha iyi ilerler. Besin olarak da 2 haftada bir un kurdu verebilirsiniz; ben de öyle yapmıştım.
1.Un kurdunu ilk işçileri çıktığı zaman satın almak istiyordum. 3 tane karınca için evde un kurdu barındırmak istemiyorum. Onun yerine farklı bir besin verebilir miyim? Kara sinek, tohum veya şekerli su gibi?
2.Eğer kış uykusuna yatırırsam bizim burada(Bursa) havalar en erken nisanın başında ısınıyor buda yaklaşık 6 ay demek oluyor. Çok fazla bir süre değil mi?
3. Isıtıcı ped ile sıcaklık işini çözebilir miyim?

Karıncalar kış uykusuna yatmaz. Diyapoza girer.
Anladım. Teşekkürler

armagankaya

Nanitik
Üye
1.Un kurdunu ilk işçileri çıktığı zaman satın almak istiyordum. 3 tane karınca için evde un kurdu barındırmak istemiyorum. Onun yerine farklı bir besin verebilir miyim? Kara sinek, tohum veya şekerli su gibi?
2.Eğer kış uykusuna yatırırsam bizim burada(Bursa) havalar en erken nisanın başında ısınıyor buda yaklaşık 6 ay demek oluyor. Çok fazla bir süre değil mi?
3. Isıtıcı ped ile sıcaklık işini çözebilir miyim?

Anladım. Teşekkürler
Hocam, şu anda evde 2 adet Formica kraliçem var. Yaklaşık 70-80 adet un kurdum da bulunuyor. Yani sonuçta alacaksanız, bana soracak olursanız alın derim. Ancak sinek ilaçlamaları yapıldığı için beslemenizi pek önermem; beslemek yerine öldürebilirsiniz. Ayrıca Messor türleri yaklaşık 3 ay kadar kış uykusuna yatar. Sonrasında