Kış Uykusuna Yatırmalı mıyım?

ysa

Minör
Üye
1x Messor, 1x Crematogaster ve 15-20 işçili Tetra kolonisi satın aldım.
Messor ve Crematogaster yumurtalı.
Kış yaklaşıyor, kış uykusuna yatırmalı mıyım?
Nasıl yatırmam gerekiyor?

BahadirSarp

Asker
Yardımsever
Üye
1x Messor, 1x Crematogaster ve 15-20 işçili Tetra kolonisi satın aldım.
Messor ve Crematogaster yumurtalı.
Kış yaklaşıyor, kış uykusuna yatırmalı mıyım?
Nasıl yatırmam gerekiyor?
Gerek yok ilk senelerde kaldıramayabilirler.

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Gerek yok ilk senelerde kaldıramayabilirler.
Mantıklı bir cevap değil. Kış uykusu süreci sıcaklıkların düşmesiyle doğal olarak canlıların metabolizmalarının ve hareketlerinin yavaşladığı bir süreç. "Kaldıramayacakları" bir şey değil. İlk sene gerek yok mantığını da anlamıyorum. Kış uykusu sürecine girmeden yumurtlamayan cinsler bile var, sonbahar aylarında bulunan Messor Solenopsis Crematogaster gibi cinsler bu süreçte çok büyük oranda zaten yumurtlamazlar. Kış uykusuna girmemesinin sağladığı fayda ne?

ysa

Minör
Üye
Mantıklı bir cevap değil. Kış uykusu süreci sıcaklıkların düşmesiyle doğal olarak canlıların metabolizmalarının ve hareketlerinin yavaşladığı bir süreç. "Kaldıramayacakları" bir şey değil. İlk sene gerek yok mantığını da anlamıyorum. Kış uykusu sürecine girmeden yumurtlamayan cinsler bile var, sonbahar aylarında bulunan Messor Solenopsis Crematogaster gibi cinsler bu süreçte çok büyük oranda zaten yumurtlamazlar. Kış uykusuna girmemesinin sağladığı fayda ne?
İşçisiz karıncaları kış uykusuna nasıl sokabilirim ? Besin vermem gerekiyor mu ?