Gerek yok ilk senelerde kaldıramayabilirler.1x Messor, 1x Crematogaster ve 15-20 işçili Tetra kolonisi satın aldım.
Messor ve Crematogaster yumurtalı.
Kış yaklaşıyor, kış uykusuna yatırmalı mıyım?
Nasıl yatırmam gerekiyor?
Peki 30 işçili tapinoma kolonisi kaldırır mı ? Daha ilk senesi.Gerek yok ilk senelerde kaldıramayabilirler.
İlk sene gerek yok hocam işçi sayısı az seneye mutlaka yatırın amaPeki 30 işçili tapinoma kolonisi kaldırır mı ? Daha ilk senesi.
Mantıklı bir cevap değil. Kış uykusu süreci sıcaklıkların düşmesiyle doğal olarak canlıların metabolizmalarının ve hareketlerinin yavaşladığı bir süreç. "Kaldıramayacakları" bir şey değil. İlk sene gerek yok mantığını da anlamıyorum. Kış uykusu sürecine girmeden yumurtlamayan cinsler bile var, sonbahar aylarında bulunan Messor Solenopsis Crematogaster gibi cinsler bu süreçte çok büyük oranda zaten yumurtlamazlar. Kış uykusuna girmemesinin sağladığı fayda ne?Gerek yok ilk senelerde kaldıramayabilirler.
İşçisiz karıncaları kış uykusuna nasıl sokabilirim ? Besin vermem gerekiyor mu ?Mantıklı bir cevap değil. Kış uykusu süreci sıcaklıkların düşmesiyle doğal olarak canlıların metabolizmalarının ve hareketlerinin yavaşladığı bir süreç. "Kaldıramayacakları" bir şey değil. İlk sene gerek yok mantığını da anlamıyorum. Kış uykusu sürecine girmeden yumurtlamayan cinsler bile var, sonbahar aylarında bulunan Messor Solenopsis Crematogaster gibi cinsler bu süreçte çok büyük oranda zaten yumurtlamazlar. Kış uykusuna girmemesinin sağladığı fayda ne?