Kış uykusuna yatırmadım.

Abdurrahman0906

Yumurta
Üye
Arkadaşlar, Lasius kraliçem var ve bir sürü, sayamadım, yumurta, belki larva da var. Ama bir kraliçeyi yatırdık, Lasius’u yatırmadık; sıkıntı olur mu, yoksa şimdi yatırmalı mıyım? İlk kış uykusuna yatırmam.

Moderatör tarafında düzenlendi:

poyrasalos

Pupa
Üye
Yumurta ve larvalar varsa kış uykusu sıkıntı olabilir. Ve havalar yavaş yavaş ısınmaya başladı bence gerek yok.

ants123

Nanitik
Üye
Yumurta ve larvalar varsa kış uykusu sıkıntı olabilir. Ve havalar yavaş yavaş ısınmaya başladı bence gerek yok.
Aslında bir sorun olmuyor sadece pupaların tüpten alınması gerekiyor. Kışı atlatamayan yumurtalar da ölüyor malesef. Havaların ısınması konusuna katılıyorum ama.

poyrasalos

Pupa
Üye
Aslında bir sorun olmuyor sadece pupaların tüpten alınması gerekiyor. Kışı atlatamayan yumurtalar da ölüyor malesef. Havaların ısınması konusuna katılıyorum ama.
Hocam kraliçe stres olma olasılığı yüksek ve şuan kış bitmek üzere bu saatden itibaren gerek olmadığını düşünüyorum.

ysa

Media
Üye
Arkadaşlar, Lasius kraliçem var ve bir sürü, sayamadım, yumurta, belki larva da var. Ama bir kraliçeyi yatırdık, Lasius’u yatırmadık; sıkıntı olur mu, yoksa şimdi yatırmalı mıyım? İlk kış uykusuna yatırmam.
Karıncaların yaşam döngülerinde bu kış uykusu dediğimiz dinlenme(tabirim yanlış olabilir) hali doğal bir süreçtir ve bunu karıncaya yaşatmanız gerekir. İlk senelerde canlı tolere edebilir fakat bunu sürdürmemeniz gerekiyor. Aksi hâlde canlınızın ömrü pek uzun olmaz.
Şuandan itibaren yatırsanızz dahi pek fayda edeceğini düşünmüyorum. Ancak soğuk iklimli bir yerde yaşıyorsanız en az 2 ay şuandan itibaren yatırabilirsiniz.