Çok teşekkür ederim.Yeni başlayan birisiniz sanırım bu sebeple size önerebileceğim tek şey forumda sabitlenmiş ana yazıları okumak. Neredeyse tüm bilgilere ulaşabilirsiniz bu konulardan. Konunuzun sorusuna gelirsek; Evet kısa süreli bir dinlendirmeye alabilirsiniz. Nasıl yapıldığını anlatan konuları aşağıya bırakacağım. Lütfen inceleyeniz, aklınıza takılan başka soru olursa tekrar konu olarak açabilirsiniz.
Karınca kolonisini kış uykusuna yatırmak
•Karıncaların kış uykusu hakkında yaptığım araştırmalara dayanarak size kısaca bilgiler vermek istiyorum. Bu rehberi hazırlamamın nedeni, birçok kişinin bu konuda kafasında soru işaretleri olmasıdır. --Kış uykusu nedir? Kış uykusu, canlının metabolizmasının büyük ölçüde yavaşlaması ve...karincaciftligim.comSabit - Karınca Nasıl Beslenir? Adım Adım Karınca Bakımı!
(Bu içerik Tuğkan Gönültaş(@Elraen ) tarafından hazırlanmış olup, ben(@hasany ) tarafından düzenlenmiştir. Eski Karınca Çiftliğim forumundan alıntı yapılmıştır.) Merhaba arkadaşlar, Kendi tecrübelerim, çeşitli yabancı kaynaklar ve bir takım birikimlerle sizlere ciddi anlamda fayda...karincaciftligim.comKarınca beslemek isteyen bütün insanlar için, bütün önemli sorular.
(Messor türü baz alınarak sorulmuştur. ) [Soru Kodu] [Soru] 1- Kraliçeyi nerede bulabilirim? (Nereden satın alabileceğim ile alakalı örnekler verirseniz çok mutlu olurum.) 2- Kraliçenin uzun bir süre yumurtlamadığını veya ilk işçinin çıkmadığını varsayalım, (4-5 hafta) ne olursa olsun besin...karincaciftligim.comA'dan Z'ye karınca hobisine giriş.
Merhaba değerli hobidaşlar. Bugün karınca hobisine girmek isteyen kardeşlerimiz ve abilerimiz için hazırlamış olduğum bu rehberi sizlere sunuyorum. Umarım bir kişiye bile bu rehber sayesinde karınca hobisine başlatabiliriz. REHBERİN İÇERİĞİ: 1=)Gereken temel malzemeler. 2=)Kraliçe karınca...karincaciftligim.comKarıncalarda Kış Uykusu
Merhaba! Kışın gelmesiyle beraber karınca kolonilerimizi veya kraliçelerimizi ne yapmamız gerektiği konusunda kafamızda soru işaretleri olabiliyor, bu soru işaretlerini olabildiğince ortadan kaldırmak açısından bu yazıyı hazırladım, umarım beğenirsiniz. 'Kolonilerimizi veya kraliçelerimizi kış...karincaciftligim.com
Sonunda aradığım yazıyı buldum ellerine sağlık.Yeni başlayan birisiniz sanırım bu sebeple size önerebileceğim tek şey forumda sabitlenmiş ana yazıları okumak. Neredeyse tüm bilgilere ulaşabilirsiniz bu konulardan. Konunuzun sorusuna gelirsek; Evet kısa süreli bir dinlendirmeye alabilirsiniz. Nasıl yapıldığını anlatan konuları aşağıya bırakacağım. Lütfen inceleyeniz, aklınıza takılan başka soru olursa tekrar konu olarak açabilirsiniz.
•Karıncaların kış uykusu hakkında yaptığım araştırmalara dayanarak size kısaca bilgiler vermek istiyorum. Bu rehberi hazırlamamın nedeni, birçok kişinin bu konuda kafasında soru işaretleri olmasıdır. --Kış uykusu nedir? Kış uykusu, canlının metabolizmasının büyük ölçüde yavaşlaması ve...karincaciftligim.comSabit - Karınca Nasıl Beslenir? Adım Adım Karınca Bakımı!
(Bu içerik Tuğkan Gönültaş(@Elraen ) tarafından hazırlanmış olup, ben(@hasany ) tarafından düzenlenmiştir. Eski Karınca Çiftliğim forumundan alıntı yapılmıştır.) Merhaba arkadaşlar, Kendi tecrübelerim, çeşitli yabancı kaynaklar ve bir takım birikimlerle sizlere ciddi anlamda fayda...karincaciftligim.comKarınca beslemek isteyen bütün insanlar için, bütün önemli sorular.
(Messor türü baz alınarak sorulmuştur. ) [Soru Kodu] [Soru] 1- Kraliçeyi nerede bulabilirim? (Nereden satın alabileceğim ile alakalı örnekler verirseniz çok mutlu olurum.) 2- Kraliçenin uzun bir süre yumurtlamadığını veya ilk işçinin çıkmadığını varsayalım, (4-5 hafta) ne olursa olsun besin...karincaciftligim.comA'dan Z'ye karınca hobisine giriş.
Merhaba değerli hobidaşlar. Bugün karınca hobisine girmek isteyen kardeşlerimiz ve abilerimiz için hazırlamış olduğum bu rehberi sizlere sunuyorum. Umarım bir kişiye bile bu rehber sayesinde karınca hobisine başlatabiliriz. REHBERİN İÇERİĞİ: 1=)Gereken temel malzemeler. 2=)Kraliçe karınca...karincaciftligim.comKarıncalarda Kış Uykusu
Merhaba! Kışın gelmesiyle beraber karınca kolonilerimizi veya kraliçelerimizi ne yapmamız gerektiği konusunda kafamızda soru işaretleri olabiliyor, bu soru işaretlerini olabildiğince ortadan kaldırmak açısından bu yazıyı hazırladım, umarım beğenirsiniz. 'Kolonilerimizi veya kraliçelerimizi kış...karincaciftligim.com
Son bir soru Messor Stractor cinsi Kraliçe karıncamın şekerli suya ilgisi olmadığını biliyorum. Fakat arada bir vermek lazımmı? Şuandda sadece un kurdu ve tohum veriyorum.Yeni başlayan birisiniz sanırım bu sebeple size önerebileceğim tek şey forumda sabitlenmiş ana yazıları okumak. Neredeyse tüm bilgilere ulaşabilirsiniz bu konulardan. Konunuzun sorusuna gelirsek; Evet kısa süreli bir dinlendirmeye alabilirsiniz. Nasıl yapıldığını anlatan konuları aşağıya bırakacağım. Lütfen inceleyeniz, aklınıza takılan başka soru olursa tekrar konu olarak açabilirsiniz.
Sadece kraliçe var ise bir şey vermenize gerek yok. Fully claustral olduğu için kendi besinini uçuştan önce depolamıştır. Kolonilerime ayda 1-2 kere sadece veriyorum. Enerji toplamaları adına. Ama sizin şuanda vermenizi gerektiren bir durum yok. İyi günler, esenlikler dilerim.Çok teşekkür ederim.
Sonunda aradığım yazıyı buldum ellerine sağlık.
Son bir soru Messor Stractor cinsi Kraliçe karıncamın şekerli suya ilgisi olmadığını biliyorum. Fakat arada bir vermek lazımmı? Şuandda sadece un kurdu ve tohum veriyorum.
Merhabalar son zamanlarda herkes messor türü buluyor ve yumurtlamadıkları için kış uykusuna yatırıyor kış uykusundan çıktığında çoğu tür yumurtlaması zor oluyorElimde Messor Stractor cinsi kraliçe karınca var. Daha yumurtaları yok. Kış uykusuna yatırmalımıyım yatıracaksam nasıl yapmalıyım?
Bu sebeple size kendi kulladığım yöntemi öneriyorum yöntemde kış uykusuna yatırmadan önce bir adet mikro un kurdu ile destekliyorum ardindan 2 hafta sonra canlının metobalizmasına bakıyorum ondan sonra 1 ay boyunca hiç bir şey yapmadan bekletiyorum sonrasında bir adet daha mikro un kurdu ile destekliyorum ve bunun üzerinden 1 ay geçince kış uykusundan çıkarıyorum kullanmanızı tavsiye ederim iyi günlerMerhabalar son zamanlarda herkes messor türü buluyor ve yumurtlamadıkları için kış uykusuna yatırıyor kış uykusundan çıktığında çoğu tür yumurtlaması zor oluyor
Teşekkür ederim bu taktik için. 2. haftada besleme yapmıyormusun? Birde benim yaşadığım ilde, sabah hava 15 derece fakat gece ise 5 derecelerden aşağıya düşüyor, ortası yok balkona strafor köpükten bir kaba koyup kış uykusuna yatırırsam olurmu? Hem sabahları gölge kalır geceleri ise çok soğuk olmaz. İyi olurmu sence?Merhabalar son zamanlarda herkes messor türü buluyor ve yumurtlamadıkları için kış uykusuna yatırıyor kış uykusundan çıktığında çoğu tür yumurtlaması zor oluyor
Bu sebeple size kendi kulladığım yöntemi öneriyorum yöntemde kış uykusuna yatırmadan önce bir adet mikro un kurdu ile destekliyorum ardindan 2 hafta sonra canlının metobalizmasına bakıyorum ondan sonra 1 ay boyunca hiç bir şey yapmadan bekletiyorum sonrasında bir adet daha mikro un kurdu ile destekliyorum ve bunun üzerinden 1 ay geçince kış uykusundan çıkarıyorum kullanmanızı tavsiye ederim iyi günler
Teşekkür ederim.Sadece kraliçe var ise bir şey vermenize gerek yok. Fully claustral olduğu için kendi besinini uçuştan önce depolamıştır. Kolonilerime ayda 1-2 kere sadece veriyorum. Enerji toplamaları adına. Ama sizin şuanda vermenizi gerektiren bir durum yok. İyi günler, esenlikler dilerim.
Bunun gibi. Birde kar yağınca napacağım? Balkon açık. Ama ufak bir dolap var.Merhabalar son zamanlarda herkes messor türü buluyor ve yumurtlamadıkları için kış uykusuna yatırıyor kış uykusundan çıktığında çoğu tür yumurtlaması zor oluyor
Bu sebeple size kendi kulladığım yöntemi öneriyorum yöntemde kış uykusuna yatırmadan önce bir adet mikro un kurdu ile destekliyorum ardindan 2 hafta sonra canlının metobalizmasına bakıyorum ondan sonra 1 ay boyunca hiç bir şey yapmadan bekletiyorum sonrasında bir adet daha mikro un kurdu ile destekliyorum ve bunun üzerinden 1 ay geçince kış uykusundan çıkarıyorum kullanmanızı tavsiye ederim iyi günler
Canlının metobalizmasına mı bakıyorsunuz?Merhabalar son zamanlarda herkes messor türü buluyor ve yumurtlamadıkları için kış uykusuna yatırıyor kış uykusundan çıktığında çoğu tür yumurtlaması zor oluyor
Dostum sen aktif birine benziyorsun. Sorularımı cevaplaya bilirmisin?Canlının metobalizmasına mı bakıyorsunuz?
Şöyle ki 5 derecenin altına düşmemesi gerekiyor. Strafor ne kadar engeller bilmiyorum ama yeterli gelmeyebilir. Isıtma çalışmayan bir oda kullanabilirsiniz belki.Teşekkür ederim bu taktik için. 2. haftada besleme yapmıyormusun? Birde benim yaşadığım ilde, sabah hava 15 derece fakat gece ise 5 derecelerden aşağıya düşüyor, ortası yok balkona strafor köpükten bir kaba koyup kış uykusuna yatırırsam olurmu? Hem sabahları gölge kalır geceleri ise çok soğuk olmaz. İyi olurmu sence?
Teşekkür ederim.
Bunun gibi. Birde kar yağınca napacağım? Balkon açık. Ama ufak bir dolap var.
Bütün ev ısıtılıyo mecbur buz dolabına kalacağım galiba. Teras var etrafı camlarla kaplı ama sabahları 15-20 derece oluyor. Oda 20 adet felan camla çevrili teras.Şöyle ki 5 derecenin altına düşmemesi gerekiyor. Strafor ne kadar engeller bilmiyorum ama yeterli gelmeyebilir. Isıtma çalışmayan bir oda kullanabilirsiniz belki.
Strafor kabın içerisinde buz dolabına atsam olurmu? Sabitlerim hareket, oynama vb. durumlar yaşanmaz.Şöyle ki 5 derecenin altına düşmemesi gerekiyor. Strafor ne kadar engeller bilmiyorum ama yeterli gelmeyebilir. Isıtma çalışmayan bir oda kullanabilirsiniz belki.
Ares abi sen cevaplaya bilirmisin?Sadece kraliçe var ise bir şey vermenize gerek yok. Fully claustral olduğu için kendi besinini uçuştan önce depolamıştır. Kolonilerime ayda 1-2 kere sadece veriyorum. Enerji toplamaları adına. Ama sizin şuanda vermenizi gerektiren bir durum yok. İyi günler, esenlikler dilerim.
Dediğiniz şeyi yapmanızı öneririm ama sağanak yağmur vb durumlarda içeri almanız durumunda aniden hava ortamı değişcek ama dediğinizi yinede yapcaksanın yağmur vb durumda düşmeyecek şekilde olsa çok güzel olurTeşekkür ederim bu taktik için. 2. haftada besleme yapmıyormusun? Birde benim yaşadığım ilde, sabah hava 15 derece fakat gece ise 5 derecelerden aşağıya düşüyor, ortası yok balkona strafor köpükten bir kaba koyup kış uykusuna yatırırsam olurmu? Hem sabahları gölge kalır geceleri ise çok soğuk olmaz. İyi olurmu sence?
Teşekkür ederim.
Bunun gibi. Birde kar yağınca napacağım? Balkon açık. Ama ufak bir dolap var.
Böyle bir şeye gerek yok kendi bulduğum ve deneyimlerimi kullanarak sizlere beyan ediyorumCanlının metobalizmasına mı bakıyorsunuz?