Kıraliçem yeni kış uykusuna yatırmalımıyım
Bu uçuşlar son uçuşlar. Çoğu kraliçe bu havalarda yumurtlamaz. Yumurtlayanlarinda verimi düşük olur. Oyuzden kış uykusuna yatirmanda fayda varKıraliçem yeni kış uykusuna yatırmalımıyım
Ne ne ne? Tüpe neden şekerli su koydunuz? Kraliçe zaten çıkmaz tüpten. Sil baştan tüm videoları ve yazıları okumanızı tavsiye ederim size. Tüpteki su normal çeşme suyu olmalı. Kraliçe çıkıp gezmez, işçiler besin arama görevini üstlenirArkadaşlar merhaba, ben kraliçemi formikaryuma aldım, işçiler çıkıp geziyorlar ama kraliçe asla tüpten dışarı çıkmıyor ve tüpteki şekerli su bitti. Hala da çıkmıyor kaç gün oldu. Ne yapmam gerekiyor sizce? Lütfen bir fikri olan varsa yardımcı olabilir mi?
Hayır o şekilde değil. İlk başta tüpe şekerli su koymuştum daha larvalar çıkmamışken, baya bir oluyor ve suyu bitti. Kraliçe şuan formikaryumda tüpün içinde, tüpten çıkmıyor ve tüpte pamuğun arkasında kalan şekerli su da tükendi.Ne ne ne? Tüpe neden şekerli su koydunuz? Kraliçe zaten çıkmaz tüpten. Sil baştan tüm videoları ve yazıları okumanızı tavsiye ederim size. Tüpteki su normal çeşme suyu olmalı. Kraliçe çıkıp gezmez, işçiler besin arama görevini üstlenir
Bu durumda kraliçe yaşar mı? Bu konuda herhangi bir bilgim yok.Hayır o şekilde değil. İlk başta tüpe şekerli su koymuştum daha larvalar çıkmamışken, baya bir oluyor ve suyu bitti. Kraliçe şuan formikaryumda tüpün içinde, tüpten çıkmıyor ve tüpte pamuğun arkasında kalan şekerli su da tükendi.
Peki kaç ay yatırmalıyımBu uçuşlar son uçuşlar. Çoğu kraliçe bu havalarda yumurtlamaz. Yumurtlayanlarinda verimi düşük olur. Oyuzden kış uykusuna yatirmanda fayda var
Bu uçuşlar son uçuşlar. Çoğu kraliçe bu havalarda yumurtlamaz. Yumurtlayanlarinda verimi düşük olur. Oyuzden kış uykusuna yatirmanda
Birde hangi soğuk bölgelerde tutmalıyım kraliçeyiBu uçuşlar son uçuşlar. Çoğu kraliçe bu havalarda yumurtlamaz. Yumurtlayanlarinda verimi düşük olur. Oyuzden kış uykusuna yatirmanda fayda var
Birde kış uykusuna yatan kraliçe ye tohum verilmeli miBu uçuşlar son uçuşlar. Çoğu kraliçe bu havalarda yumurtlamaz. Yumurtlayanlarinda verimi düşük olur. Oyuzden kış uykusuna yatirmanda fayda var
Genellikle ya balkonda ya da buzdolabında kış uykusuna yatırılıyor hocam derecesi türden türe değişiyor rehberlerden bakmak lazım ve herhangi bir yemek vermeyeceksiniz uykuya yatırmadan önce yemeği kademeli olarak azaltmanız gerekiyor ki karıncalar anlıyormuş bu durumu kendilerini ona göre ayarlıyorlarBirde hangi soğuk bölgelerde tutmalıyım kraliçeyi
En az 1-1,5 ay yatırmanda fayda varPeki kaç ay yatırmalıyım
Ortalama 3-5 derece aralığı yeterli olur. Dereceyi sabit tutmak için buzdolabına koyabilirsinBirde hangi soğuk bölgelerde tutmalıyım kraliçeyi
4-13 arası daha uygundur. Çoğu karınca için geçerli olanı bu. 3-5 derecede her karınca dayanamayabiliyorOrtalama 3-5 derece aralığı yeterli olur. Dereceyi sabit tutmak için buzdolabına koyabilirsin
dostum havaya göre yorumlamak yanlış olur. tabikide kış aylarına yakın yumurtalarda daha az verim oluyor ama kraliçenin yumurtlama verimi hava ile değil sıcaklık ile değişkenlik gösterir (ve diğer birçok neden ile). kolonilerin ilk yılları kış uykusu çok tavsiye edilmiyor gördüğüm ve öğrendiğim kadarıyla. benimde yeni 6 kraliçem var ve kış uykusuna yatırmaktan vazgeçtim. ama tabikide bu onun kararı. @arda_bayram554Bu uçuşlar son uçuşlar. Çoğu kraliçe bu havalarda yumurtlamaz. Yumurtlayanlarinda verimi düşük olur. Oyuzden kış uykusuna yatirmanda fayda var