Kış uykusu

Atlas

Yumurta
Üye
Arkadaşlar merhaba, ben kraliçemi formikaryuma aldım, işçiler çıkıp geziyorlar ama kraliçe asla tüpten dışarı çıkmıyor ve tüpteki şekerli su bitti. Hala da çıkmıyor kaç gün oldu. Ne yapmam gerekiyor sizce? Lütfen bir fikri olan varsa yardımcı olabilir mi?

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Arkadaşlar merhaba, ben kraliçemi formikaryuma aldım, işçiler çıkıp geziyorlar ama kraliçe asla tüpten dışarı çıkmıyor ve tüpteki şekerli su bitti. Hala da çıkmıyor kaç gün oldu. Ne yapmam gerekiyor sizce? Lütfen bir fikri olan varsa yardımcı olabilir mi?
Ne ne ne? Tüpe neden şekerli su koydunuz? Kraliçe zaten çıkmaz tüpten. Sil baştan tüm videoları ve yazıları okumanızı tavsiye ederim size. Tüpteki su normal çeşme suyu olmalı. Kraliçe çıkıp gezmez, işçiler besin arama görevini üstlenir

Atlas

Yumurta
Üye
Ne ne ne? Tüpe neden şekerli su koydunuz? Kraliçe zaten çıkmaz tüpten. Sil baştan tüm videoları ve yazıları okumanızı tavsiye ederim size. Tüpteki su normal çeşme suyu olmalı. Kraliçe çıkıp gezmez, işçiler besin arama görevini üstlenir
Hayır o şekilde değil. İlk başta tüpe şekerli su koymuştum daha larvalar çıkmamışken, baya bir oluyor ve suyu bitti. Kraliçe şuan formikaryumda tüpün içinde, tüpten çıkmıyor ve tüpte pamuğun arkasında kalan şekerli su da tükendi.

Atlas

Yumurta
Üye
Hayır o şekilde değil. İlk başta tüpe şekerli su koymuştum daha larvalar çıkmamışken, baya bir oluyor ve suyu bitti. Kraliçe şuan formikaryumda tüpün içinde, tüpten çıkmıyor ve tüpte pamuğun arkasında kalan şekerli su da tükendi.
Bu durumda kraliçe yaşar mı? Bu konuda herhangi bir bilgim yok.

arda_bayram554

Yumurta
Üye

tolgakurt

Yumurta
Üye
Birde hangi soğuk bölgelerde tutmalıyım kraliçeyi
Genellikle ya balkonda ya da buzdolabında kış uykusuna yatırılıyor hocam derecesi türden türe değişiyor rehberlerden bakmak lazım ve herhangi bir yemek vermeyeceksiniz uykuya yatırmadan önce yemeği kademeli olarak azaltmanız gerekiyor ki karıncalar anlıyormuş bu durumu kendilerini ona göre ayarlıyorlar

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Ortalama 3-5 derece aralığı yeterli olur. Dereceyi sabit tutmak için buzdolabına koyabilirsin
4-13 arası daha uygundur. Çoğu karınca için geçerli olanı bu. 3-5 derecede her karınca dayanamayabiliyor

Chaprix

Nanitik
Deneyimli Hobici
Üye
Bu uçuşlar son uçuşlar. Çoğu kraliçe bu havalarda yumurtlamaz. Yumurtlayanlarinda verimi düşük olur. Oyuzden kış uykusuna yatirmanda fayda var
dostum havaya göre yorumlamak yanlış olur. tabikide kış aylarına yakın yumurtalarda daha az verim oluyor ama kraliçenin yumurtlama verimi hava ile değil sıcaklık ile değişkenlik gösterir (ve diğer birçok neden ile). kolonilerin ilk yılları kış uykusu çok tavsiye edilmiyor gördüğüm ve öğrendiğim kadarıyla. benimde yeni 6 kraliçem var ve kış uykusuna yatırmaktan vazgeçtim. ama tabikide bu onun kararı. @arda_bayram554