Kış uykusu

deadrune

Yumurta
Üye
80-100 işçili formica rufibarbis kolonime bugün baktığımda sadece 6 pupa kaldığını hiç yumurta ya da larva olmadığı farkettim. Ekimin 2. günü kış uykusu için erken olabilir ama yumurtlamayı kesmiş kraliçe. sizce uykuya yatırmalı mıyım?

karıncabuldum

Pupa
Üye
80-100 işçili formica rufibarbis kolonime bugün baktığımda sadece 6 pupa kaldığını hiç yumurta ya da larva olmadığı farkettim. Ekimin 2. günü kış uykusu için erken olabilir ama yumurtlamayı kesmiş kraliçe. sizce uykuya yatırmalı mıyım?
Hayir zaten verim de yavaşlama var dediginizden öyle anladım genelde pupanin devamında larva falanda olur o yüzden kış uykusu vakti gelmis

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Kalan son kozalarında çıkmasını bekleyin, Ekim'in sonuna doğru da kış uykusuna yatırın. Nisan'da doğru uykudan alabilirsiniz

karıncabuldum

Pupa
Üye
Kalan son kozalarında çıkmasını bekleyin, Ekim'in sonuna doğru da kış uykusuna yatırın. Nisan'da doğru uykudan alabilirsiniz
Ares elimde camponotus aethiops var kış uykusuna yatırmaya çalışıyorum balkona koydum ve haraketsiz olduğu yerde duruyor sadece antenleri oynuyor kış uykusuna mi girmiş?

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Ares elimde camponotus aethiops var kış uykusuna yatırmaya çalışıyorum balkona koydum ve haraketsiz olduğu yerde duruyor sadece antenleri oynuyor kış uykusuna mi girmiş?
Hayır girmemiş. Balkon yerine buzdolabı daha işlevli olabilir. Ekim'in sonuna doğru yatırman tavsiyemdir