80-100 işçili formica rufibarbis kolonime bugün baktığımda sadece 6 pupa kaldığını hiç yumurta ya da larva olmadığı farkettim. Ekimin 2. günü kış uykusu için erken olabilir ama yumurtlamayı kesmiş kraliçe. sizce uykuya yatırmalı mıyım?
Hayir zaten verim de yavaşlama var dediginizden öyle anladım genelde pupanin devamında larva falanda olur o yüzden kış uykusu vakti gelmis80-100 işçili formica rufibarbis kolonime bugün baktığımda sadece 6 pupa kaldığını hiç yumurta ya da larva olmadığı farkettim. Ekimin 2. günü kış uykusu için erken olabilir ama yumurtlamayı kesmiş kraliçe. sizce uykuya yatırmalı mıyım?
Kalan son kozalarında çıkmasını bekleyin, Ekim'in sonuna doğru da kış uykusuna yatırın. Nisan'da doğru uykudan alabilirsiniz80-100 işçili formica rufibarbis kolonime bugün baktığımda sadece 6 pupa kaldığını hiç yumurta ya da larva olmadığı farkettim. Ekimin 2. günü kış uykusu için erken olabilir ama yumurtlamayı kesmiş kraliçe. sizce uykuya yatırmalı mıyım?
Ares elimde camponotus aethiops var kış uykusuna yatırmaya çalışıyorum balkona koydum ve haraketsiz olduğu yerde duruyor sadece antenleri oynuyor kış uykusuna mi girmiş?Kalan son kozalarında çıkmasını bekleyin, Ekim'in sonuna doğru da kış uykusuna yatırın. Nisan'da doğru uykudan alabilirsiniz
Hayır girmemiş. Balkon yerine buzdolabı daha işlevli olabilir. Ekim'in sonuna doğru yatırman tavsiyemdirAres elimde camponotus aethiops var kış uykusuna yatırmaya çalışıyorum balkona koydum ve haraketsiz olduğu yerde duruyor sadece antenleri oynuyor kış uykusuna mi girmiş?
TamamdirHayır girmemiş. Balkon yerine buzdolabı daha işlevli olabilir. Ekim'in sonuna doğru yatırman tavsiyemdir