Ben yumurta verdiyse yatırmayın derim. İlk yumurtalarını kaybederse tekrar yumurtlaması zorlaşır. Sıcaklığı ideale alıp bir hafta dinlendirin. Sürekli kontrol etmek de strese sokar, haftada birden fazla bakmayın. Suları bitmiş ancak pamukları hala ıslaksa bir hafta idare ederler korkmayın. Pamuk kurumaya başladıysa da ideal sıcaklıkta iki gün bekletip transferi yapın. Eski tüplerinde nem az olduğu için yeni tüpü de hazırlayıp bir süre sıcak ortamda tutarsanız nemlenecektir. Kraliçe de kısa sürede transfer olur. Transfer için birden çok uyaran kullanın: nem, ışık, sıcaklık.. Benim de tüplerimde su bitmişti beş dakikada komple tamamladılar trasnferlerini.
Tetranın yumurtası yok ise yatırın. Zaten ilk yumurtalarını yemiş, diyapoza girmemesi için bir neden yok. Hatta kraliçe karıncalar için diyapoz tabiri caizse yenilenmeye (detaylı bilgim yok ancak diyapozda kraliçelerin yumurtalıklarını yenilediğini biliyorum. İnsanlardaki menstrüasyon döngüsüne benzer bir durum galiba.) de yaradığı için kesinlikle bekletmenize gerek yok.