Kış uykusu

Kuzeykurum22

Yumurta
Üye
Selamlar öncelikle, benim bir kaç tane messor kolonim var bunlar sonbahar messoru olduğu için eylül ayından bu zamana kadar hala yumurtlamadılar kış uykusuna yatıracağım görselde haftalık hava durumu dereceleri gözüküyor kış uykusuna uygun mudur? Ne kadar süre yatırmalıyım? Gibi sorularıma cevap verirseniz mutlu olurum teşekkür ederim.
1733738117252.png

Enesersoy45

Minör
Yardımsever
Tespit Uzmanı
Üye
Cumartesine yaklaşınca birkaç sorun baş gösteriyor. Dışarı ile birebir aynı sıcaklıkta olmayacak bir konumda bulunsa iyi olur. Kapalı balkondaki kapalı dolabın içindeki kapalı kutuya koysanız iyi olabilir mesela. Ya da bodrum, boş oda gibi bir yer. Ortamı benden iyi tanıyorsunuz bulursunuz bir şeyler. Sıcaklık 0 civarlarına düştüğünde ölebilirler. Ona göre önlem alın. 2-3 ay uyutmanız uygundur.

Kuzeykurum22

Yumurta
Üye
Cumartesine yaklaşınca birkaç sorun baş gösteriyor. Dışarı ile birebir aynı sıcaklıkta olmayacak bir konumda bulunsa iyi olur. Kapalı balkondaki kapalı dolabın içindeki kapalı kutuya koysanız iyi olabilir mesela. Ya da bodrum, boş oda gibi bir yer. Ortamı benden iyi tanıyorsunuz bulursunuz bir şeyler. Sıcaklık 0 civarlarına düştüğünde ölebilirler. Ona göre önlem alın. 2-3 ay uyutmanız uygundur.
Hava durumu yaklaşık bi veri hatta baya yaklaşık muhtemelen 0'a düşmüyordur ama yine de bana çoraba sarabilirsiniz demişlerdi soğuk olunca

Enesersoy45

Minör
Yardımsever
Tespit Uzmanı
Üye
Hava durumu yaklaşık bi veri hatta baya yaklaşık muhtemelen 0'a düşmüyordur ama yine de bana çoraba sarabilirsiniz demişlerdi soğuk olunca
Ben strafor kutuya falan koyuyorum çorap da olabilir belki. Ama sadece yalıtım yapar o yüzden tüpün sıcaklığına dikkat edin.