Kış Uykusu

lordqne

Yumurta
Üye
Selamlar,
öncelikle camponotus festailerin hepsi 20 işçi kış uykusuna yatırmayı denedim ancak mersin havası 10 derecenin altına düşmüyor yatırmazsam sağlıklı olur mu?
Crematogasterlar da sağlam ama yumurtlamıyorlar onları da denedim olmadı,
nylanderialar 6 işçi oldu zaten kış uykusuna yatmayan bir tür,
messor da aynı şekilde ne yapmalıyım ?
Buzdolabına koyamam imkanım yok hızlı yanıtlarsanız sevinirim.

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Koloninin yaşı 1 yılı geçmiyorsa yatırmanıza gerek yok. Ama bu Sonbahar'da bulduysanız ve yumurta yoksa kış uykusuna yatırmanız daha iyi olur.

lordqne

Yumurta
Üye
Koloninin yaşı 1 yılı geçmiyorsa yatırmanıza gerek yok. Ama bu Sonbahar'da bulduysanız ve yumurta yoksa kış uykusuna yatırmanız daha iyi olur.
Sağ ol sorun şu ki mersinde havalar aralıkta anca 10nun altına düşüyor, crema ve messorları yatırmak için beklerken besin takviyesi yaparak götürebilir miyim ?

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Sağ ol sorun şu ki mersinde havalar aralıkta anca 10nun altına düşüyor, crema ve messorları yatırmak için beklerken besin takviyesi yaparak götürebilir miyim ?
Havalar geç soğuyorsa da balkonda metabolizmaları yavaşlayacağı için kış uykusu benzeri bir durumda olacaktır. Yine de geç yatırmak da bir seçenek olabilir.

Not: foruma 1-2 gün giriş yapmağım için göremedim kusura bakmayın.

lordqne

Yumurta
Üye
Havalar geç soğuyorsa da balkonda metabolizmaları yavaşlayacağı için kış uykusu benzeri bir durumda olacaktır. Yine de geç yatırmak da bir seçenek olabilir.

Not: foruma 1-2 gün giriş yapmağım için göremedim kusura bakmayın.
Saol teşekkürler