Kış uykusu.

Ozixsi1987

Nanitik
Üye
Kış uykusuna yatırmak yerine kombiyi 28 veya 27 derece arasına getirsem. Yumurtasız kraliçeler yumurtlamaya başlar mı?

Veya yumurtalarına takviye olsun diye messorlara tohum versem kraliçe tohumu yer mi? (Kraliçenin daha işçisi yok yumurtası da yok.)

cosmos

Pupa
Üye
Sonbahar kraliçesi ise bırakın güzelce kış uykusuna yatsın, kraliçeniz şuan kışa gireceğini havaların soğuyacağını biliyor ve kendisini ve metabolizmasını ona göre ayarlıyor ve havalar soğuyacağında yumurtalara bakamayacağını biliyor. Bence çok uzun sürmeden 1-2 ay kış uykusuna yatırıp daha sonra sıcaklığını kademeli olarak arttırarak uyandırın.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Ozixsi1987

Nanitik
Üye
Sonbahar kraliçesi ise bırakın güzelce kış uykusuna yatsın, kraliçeniz şuan kışa gireceğini havaların soğuyacağını biliyor ve kendisini ve metabolizmasını ona göre ayarlıyor, ve havalar soğuyacagında yumurtalara bakamayacagını biliyor. Bence çok uzun sürmeden 1 2 ay kış uykusuna yatırıp daha sonra sıcaklığını kademeli olarak artırarak uyandırın.
Bende şuanda kış uykusuna hazırlık yaptıracak yem yok. Anca yumurtadan işçi çıktığında alabilirim. Çünkü canlı yemlere bakamıyorum, beceremiyorum ve ölüyorlar. Bende yatırmadan sadece şekerli su ve yumurta beyazı vererek bu ayın sonuna kadar besleyip kombileri açacağım ve o şekilde devam edeceğim. Bu arada kraliçelerimin 5 tanesinin cinsi messor 1 tanesinin cinsi ise solenopsis fugax.

Moderatör tarafında düzenlendi:

cosmos

Pupa
Üye
Bende şuanda kış uykusuna hazırlık yaptıracak yem yok. Anca yumurtadan işçi çıktığında alabilirim. Çünkü canlı yemlere bakamıyorum, beceremiyorum ve ölüyorlar. Bende yatırmadan sadece şekerli su ve yumurta beyazı vererek bu ayın sonuna kadar besleyip kombileri açacağım ve o şekilde devam edeceğim. Bu arada kraliçelerimin 5 tanesinin cinsi messor 1 tanesinin cinsi ise solenopsis fugax.
Canlı yem ile uğraşmak istemiyorsanız ya da bakamıyorsanız ankara canlı yemden 20 tl ye 100 adet mikro un kurdu alın ve geldiğinde yataklığından cımbız ile kurtları başka bir kaba alıp güzelce paketleyip dondurucuya koyun, ihtiyaç oldukça oradan bir adet çıkarıp yarım saat sonra çözdüğün de verebilirsiniz, çünkü siz istediğiniz kadar proteinli gıdalar da verseniz karıncalarda bir böcek ve böcek ile de beslenmeleri gerekir.