bi messor türü kraliçe buldum ama karıncalar hakkında çok az bilgim var kış uykusu nasıl oluyor biri bahsedebilir mi ve kış uykusuna yatırmak zorunda mıyım
Doğadaki Messorlar bu zamanlarda uçup bir dahaki sene için yumurtlamadan uyuyan karınca türlerinden biridir. Son bahara doğru uçuş yapan çoğu karınca yumurtlamadan veya yumurtladıktan sonra kış uykusuna yatarlar. biz de bu doğalarını uyup onları kış uykusuna yatırırız. eğer oda da termometreniz var ise 8 derece altına Messor türü için sıcaklık düşürmeniz tavsiye edilmez. çünkü soğuğa dayanıklı bir tür değildir. 8-9-10 derece arası messor kraliçenizi uyutabilirsiniz. tabii bunlar en rahat uyuduğu dereceler illa bu derece arasında uyutmanıza gerek yok. ama tavsiye edilen sıcaklıkta kraliçe çok daha rahat bi kış uykusu çekecektir. 7-11 derece arası da bu karıncalar rahatlıkla uyuyabilir ama dediğim gibi oda sıcaklığını 8 derece altına düşürmemeye çalışın. onun dışında kış uykusunda beslemenize gerek kalmaz fakat siz yinede 1-2 haftada bir şekerli su ilave edin. beslemek beslememekten her zaman daha iyidir. şimdilik Messorların kış uykusu bu şekilde. hobiye yeni başladıysanız başlangıç için güzel bir tür. şimdiden iyi hobiler dilerim.bi messor türü kraliçe buldum ama karıncalar hakkında çok az bilgim var kış uykusu nasıl oluyor biri bahsedebilir mi ve kış uykusuna yatırmak zorunda mıyım
Kısaca özet geçmek gerekirse 9-12 derece arasında unutabilirsin şubatın sonundaki acabilirsinbi messor türü kraliçe buldum ama karıncalar hakkında çok az bilgim var kış uykusu nasıl oluyor biri bahsedebilir mi ve kış uykusuna yatırmak zorunda mıyım